Αποκάλυψη για την Κέιτ Μίντλετον: Το πιο δύσκολο πράγμα που κλήθηκε να κάνει λόγω του ρόλου της

Η «πιο δύσκολη» στιγμή της πριγκίπισσας Κέιτ Μίντλετον με τη Μέγκαν Μάρκλ αποκαλύπτεται σε ένα νέο βιβλίο για την πριγκίπισσα της Ουαλίας που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες
H Kέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ούλιαμ
AP
4'

Η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον θεώρησε την επίδειξη ενότητας με τη Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι «το πιο δύσκολο πράγμα που κλήθηκε ποτέ να κάνει», σύμφωνα με μια νέα βιογραφία. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κάλεσε τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ να ακολουθήσουν τον ίδιο και την Κέιτ για να επιθεωρήσουν τα λουλούδια που θα είχε η τελετή στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ Β' στον απόηχο του θανάτου της τον Σεπτέμβριο του 2022.

Οι τέσσερίς τους δεν είχαν φωτογραφηθεί δίπλα-δίπλα δημόσια μετά την αποχώρηση του Χάρι και της Μέγκαν από τη βασιλική οικογένεια, όταν παρευρέθηκαν στην Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τον Μάρτιο του 2020.

Ο συγγραφέας Ρόμπερτ Τζόμπσον περιέγραψε τη συναισθηματική αντίδραση της Kέιτ στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Catherine, the Princess of Wales» που κυκλοφορεί από την Pegasus στην Αμερική στις 6 Αυγούστου.

«Μέσα σε όλη τη θλίψη για τον θάνατο της βασίλισσας, ο Ουίλιαμ, πλέον πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου, ανέλαβε αποφασιστική δράση. Πήρε τηλέφωνο τον Χάρι και του πρότεινε μαζί με τις συζύγους τους να κάνουν μια επίδειξη ενότητας για χάρη της αείμνηστης γιαγιάς τους βλέποντας μαζί τα αφιερώματα λουλουδιών στο Γουίνδσορ. Ο Χάρι δέχτηκε» γράφει

«Οι εικόνες που προέκυψαν υποδήλωναν ότι όλοι είχαν ξαναγλιστρήσει στη ρουτίνα του... Fab Four, η Κέιτ όμως αργότερα παραδέχτηκε σε ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας ότι ήταν τόσο μεγάλος ο βαθμός δυσαρέσκειας μεταξύ τoυς που η πεζοπορία εκείνη ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε ποτέ να κάνει».

Ήταν η πρώτη φορά που η Kέιτ φωτογραφήθηκε δημόσια στο πλευρό της Mέγκαν μετά τη συνέντευξη στην Όπρα Ουίνφρι τον Μάρτιο του 2021, στην οποία η δούκισσα είπε ότι είχε κατηγορηθεί άδικα ότι έκανε την Kέιτ να κλάψει, ενώ στην πραγματικότητα, όπως υποστήριξε, είχε συμβεί το αντίστροφο.

Ωστόσο, η πριγκίπισσα είχε κινηματογραφηθεί να συνομιλεί ευγενικά με τον Χάρι, μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου τον Απρίλιο του 2021. Ο Τζόμπσον έγραψε: «Στην κηδεία του, η Κέιτ-που απέπνεε ηρεμία, γαλήνη και βασιλική μεγαλοπρέπεια- πήρε τη θέση της ως ένα από τα υψηλότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, υποστηρίζοντας την αδύναμη και θλιμμένη βασίλισσα και παρηγορώντας τον πρίγκιπα Κάρολο.

«Επίσης, χρησιμοποίησε τις διπλωματικές της ικανότητες για να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το ρήγμα μεταξύ του συζύγου της και του αδελφού του, καθώς και οι δύο θρηνούσαν τον παππού τους σιωπηρά. Ο Χάρι είχε περπατήσει γρήγορα προς την Κέιτ καθώς έφευγε από το παρεκκλήσι πίσω από τον σύζυγό της και άλλα μέλη της οικογένειάς της. Αυστηρά, εκείνη αύξησε τον ρυθμό της για να μπορέσουν να προλάβουν τον Ουίλιαμ, λίγα βήματα μπροστά.

Στη συνέχεια έκανε πίσω, για να επιτρέψει στα αδέρφια να περπατήσουν ο ένας δίπλα στον άλλον και τουλάχιστον να ανταλλάξουν λίγα λόγια. Έδωσε στο κοινό την εντύπωση ότι δημιουργούσαν ενιαίο μέτωπο για τον αείμνηστο παππού τους, μια ευπρόσδεκτη μίνι εκεχειρία στην κόντρα τους»

Η Μέγκαν ρωτήθηκε από την Όπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης το 2021 σχετικά με μια ιστορία που υποδηλώνει ότι η δούκισσα είχε κάνει την Κέιτ να κλάψει κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας σχετικά με τα φορέματα των παράνυμφων.

«Η αφήγηση με την Κέιτ που δεν συνέβη ήταν πραγματικά, πολύ δύσκολη και κάτι που… Νομίζω ότι τότε όλα άλλαξαν, πραγματικά», είπε η Μέγκαν. «Συνέβη το αντίστροφο. Και δεν το λέω αυτό για να απαξιώσω κανέναν, γιατί ήταν πραγματικά δύσκολη η εβδομάδα του γάμου. Και ήταν στενοχωρημένη για κάτι, αλλά το παραδέχθηκε και ζήτησε συγγνώμη. Και μου έφερε λουλούδια και ένα σημείωμα, ζητώντας συγγνώμη. Και έκανε ό,τι θα έκανα αν ήξερα ότι πλήγωσα κάποιον, σωστά, για να αναλάβω την ευθύνη»

Στο βιβλίο του Χάρι τον Ιανουάριο του 2023, με τίτλο «Spare» ανέφερε ότι η Κέιτ είπε: «Το φόρεμα της Σάρλοτ είναι πολύ μεγάλο, πολύ μακρύ, πολύ φαρδύ. Έκλαψε όταν το δοκίμασε στο σπίτι» Η Μέγκαν απάντησε: «Σωστά, και σου είπα ότι ο ράφτης είναι εδώ από τις οκτώ το πρωί. Στο Κένσινγκτον, Μπορείς να πάρεις τη Σαρλότ να το αλλάξει, όπως κάνουν οι άλλες μαμάδες;»

Η Κέιτ, σύμφωνα με τον Χάρι, απάντησε: «Όχι, όλα τα φορέματα πρέπει να ξαναφτιαχθούν».Και η Μέγκαν σε ένα στάδιο προσέβαλε την Κέιτ λέγοντας ότι είχε μυαλό μωρού, κατέληξε ο Χάρι.

Newsweek