Επίθεση στη Βρετανία: «Είδα αιμόφυρτα παιδιά και γονείς να ουρλιάζουν, ήταν σαν ταινία τρόμου...»

Ένας 17χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο και απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού δύο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ της Βρετανίας
Θρήνος στη Βρετανία για τη φονική επίθεση
3'

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δύο ενήλικες που «προσπαθούσαν γενναία να προστατέψουν» τα ανηλίκα θύματα, στη αιματηρή επίθεση σε στούντιο χορού και γιόγκα με θέμα την Tέιλορ Σουίφτ που συγκλονίζει τη Βρετανία. Πολλά από τα θύματα παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένα 17χρονο αγόρι κρατείται ως ύποπτο για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η αστυνομία λέει ότι κατάγεται από το Κάρντιφ και ζούσε στο χωριό Μπανκς κοντά στο Σάουθπορτ και οτι δεν αναζητάει άλλους υπόπτους.

Ένας από τους ενήλικες εν τω μεταξύ που τραυματίστηκαν στη χθεσινή επίθεση ήταν ένας επιχειρηματίας που προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη αφού άκουσε κραυγές από το γραφείο του, σύμφωνα με τηνTelegraph.

Ο Jonathan Hayes, 63 ετών, μαχαιρώθηκε στο πόδι αφού έτρεξε στο στούντιο χορού σε μια προσπάθεια να παρέμβει, είπε η σύζυγός του στην εφημερίδα. Η 57χρονη Helen Hayes είπε ότι «μετανιώνει που δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα» για να σταματήσει την «άγρια ​​επίθεση» που άφησε νεκρά δύο παιδιά.

«Το γραφείο μας βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το στούντιο χορού, άκουσε κραυγές και βγήκε έξω, είδε τον δράστη, είδε ότι είχε πληγώσει ένα παιδί, προσπάθησε να του πάρει το μαχαίρι και μαχαιρώθηκε στο πόδι». Ο κ. Hayes πρόκειται να χειρουργηθεί αργότερα σήμερα, είπε η σύζυγός του. «Σωματικά θα είναι καλά, ψυχολογικά δεν ξέρω».

Ο δράστης έφτασε στην οδό Χαρτ με ένα ταξί και αρνήθηκε να πληρώσει σύμφωνα με τον Κόλιν Πάρι, ο οποίος έχει ένα κατάστημα δίπλα στο μάθημα χορού. Ο ιδιος λέει ότι είδε μητέρες να φτάνουν στο σημείο της επίθεσης «ουρλιάζοντας» ενώ πολλά παιδιά μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό σπίτι για ασφάλεια.

Πολλοί μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν πολλά μικρά παιδιά να αιμορραγούν στο δρόμο, και ένας από αυτούς είπε ότι άκουσε μια γυναίκα να ουρλιάζει «η κόρη μου μαχαιρώθηκε» Ένας τοπικός δημοσιογράφος είπε ότι «δεν είχε δει ποτέ κάτι παρόμοιο», όπως περιέγραψε ότι είδε μια νεαρή κοπέλα να μεταφέρεται σε φορείο

Ο Κόλιν Πάρι, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Masters Vehicle Body Repairs στην οδό Χαρτ, είπε ότι ο δράστης μαχαίρωσε τα παιδιά πολλές φορές.«Δεν ήταν μια φορά», είπε. «Μαχαίρωσε τα παιδιά πολλές φορές. Ο άντρας είναι τρελός»

Έφτασε στη σκηνή για να δει έναν από τους συναδέλφους του «να κουβαλάει κυριολεκτικά μια νεαρή κοπέλα, αιμόφυρτη, προσπαθώντας να τη φροντίσει, [για] να την κρατήσει στη ζωή». Και συμπλήρωσε: «Ήταν σαν εφιάλτης - το μεγαλύτερο, [πιο] φρικτό πράγμα που θα μπορούσες να δεις ποτέ στη ζωή σου, να βλέπεις μικρά παιδιά έτσι.

«Και οι γονείς ήρθαν και έκλαιγαν και ούρλιαζαν, γιατί αυτή είναι η ώρα να τα πάρουν, λίγο πριν το μεσημεριανό γεύμα. Ήταν φρικτό. Οι μητέρες ούρλιαζαν. Ήταν σαν σκηνή από ταινία τρόμου, είπε στο Press Association. «Θύμισε την Αμερική, όχι το ηλιόλουστο Σάουθπορτ», πρόσθεσε.