Βρετανία: Τρία νεκρά παιδιά από την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ - «Σοκαρισμένη» η Τέιλορ Σουίφτ

'Ένα τρίτο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του μετά την χθεσινή επίθεση με μαχαίρι σε αίθουσα χορού με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ, στο Σάουθπορτ της Βρετανίας. Το αιματηρό περιστατικό έχει «παγώσει» τη χώρα.
2'

Ένα τρίτο παιδί πέθανε μετά την επίθεση σε σχολή χορού με θέμα την Tέιλορ Σουίφτ στο Σάουθπορτ. Τα τρία παιδιά είναι όλα νεαρά κορίτσια ηλικίας έξι, επτά και εννέα ετών ενώ για την επίθεση κρατείται ένα 17χρονο αγόρι ως ύποπτο για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Δυστυχώς μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα τρίτο παιδί πέθανε ως αποτέλεσμα τραυματισμών που υπέστη σε επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ χθες το πρωί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ.

«Το εννιάχρονο κορίτσι πέθανε στο νοσοκομείο τα ξημερώματα σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα παιδιά που πέθαναν χθες ήταν κορίτσια ηλικίας έξι και επτά ετών. Αλλα οκτώ παιδιά υπέστησαν τραύματα από μαχαίρι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, και πέντε από αυτά είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο ενήλικες είναι επίσης σε κρίσιμη κατάσταση αφού τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού».

Η αμερικανίδα σταρ Τέιλορ Σουίφτ εν τω μεταξύ δήλωσε εντελώς σοκαρισμένη» από την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ της Αγγλίας με δύο παιδιά νεκρά κατά την διάρκεια μαθήματος χορού με θέμα τα τραγούδια της.

«Η φρίκη της χθεσινής επίθεσης στο Σάουθπορτ με κατακλύζει και είμαι εντελώς σοκαρισμένη (...) Δεν ήταν παρά μικρά παιδιά σε μάθημα χορού», έγραψε. «Δεν ξέρω καθόλου πώς να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου σ' αυτές τις οικογένειες». Οι φαν της Τέιλορ Σουίφτ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν χρήματα στο Ιντερνετ. Μέχρι το μεσημέρι είχαν συγκεντρώσει 60.000 λίρες.

«Συνεργαζόμαστε με το παιδιατρικό νοσοκομείο του Alder Hay για να βοηθήσουμε στην συγκέντρωση χρημάτων για τις οικογένειες που χτυπήθηκαν από την τραγωδία στο Σάουθπορτ και για να χρηματοδοτήσουμε τις κηδείες των δύο νεαρών +swifties+ που έχασαν με τραγικό τρόπο την ζωή τους», αναγράφεται στην σελίδα της πλατφόρμας JustGiving.