Πρίγκιπας Μιχαήλ: Στην Αθήνα η κηδεία, στο Τατόι η ταφή - Τι ζητά η οικογένεια

Ποια μέρα θα γίνει η κηδεία του Πρίγκιπα Μιχαήλ

Πρίγκιπας Μιχαήλ: Στην Αθήνα η κηδεία, στο Τατόι η ταφή - Τι ζητά η οικογένεια
GETTY IMAGES
2'

Στο Τατόι θα ταφεί ο πρίγκιπας Μιχαήλ, ο τελευταίος εγγονός του Γεωργίου του Α'.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα της «Εταιρείας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, ΕΛΙΖΑ» στο Instagram, αναφέρεται ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Πέμπτη, 1η Αυγούστου, στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών, ενώ η ταφή του πρίγκιπα Μιχαήλ θα γίνει στο Τατόι.

«Με θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Πρίγκιπας Μιχαήλ, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς, απεβίωσε την Κυριακή 29 Ιουλίου 2024. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2024, ώρα 12:00, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή του στο Τατόι.

Θερμή παράκληση αντί στεφάνων εις μνήμην, να γίνουν δωρεές στην Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ, της οποίας ο Πρίγκιπας Μιχαήλ υπήρξε Ιδρυτής & Επίτιμος Πρόεδρος.

https://www.instagram.com/p/C-C-EY6oR1m/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η άγνωστη ζωή του Πρίγκιπα Μιχαήλ

Ο Πρίγκιπας Μιχαήλ, ο οποίος πέθανε στις 28 Ιουλίου σε ηλικία 85 ετών ήταν το μόνο μέλος της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας που δεν έφυγε από την Ελλάδα, μετά το αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967, με το οποίο επιχείρησε ο Κωνσταντίνος να ανατρέψει την Χούντα.

Ήταν ο μοναδικός εν ζωή εγγονός του Γεωργίου του Α’ καθώς ο πατέρας του ο πρίγκιπας Χριστόφορος, ήταν ο πέμπτος υιός του βασιλιά ενώ η μητέρα του ήταν η Φραγκίσκη της Ορλεάνης, από τον οίκο των Βουρβόνων.

Ο Μιχαήλ, ο οποίος ήταν καταξιωμένος συγγραφέας και ιστορικός με το όνομα Michel De Gres

Είχε μείνει στην ιστορία για το γάμο του με τη Μαρίνα Καρέλλα, κόρη βιομηχάνου και μαθήτρια του Τσαρούχη, για χάρη της οποίας παραιτήθηκε από το δικαίωμά του στον ελληνικό θρόνο προκειμένου να την παντρευτεί το 1965, επειδή η ίδια δεν ήταν μέλος βασιλικής οικογένειας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή