Ισμαήλ Χανίγια: «Το αίμα του δεν θα πάει χαμένο» - Η αντίδραση του Ιρανικού ΥΠΕΞ για τη δολοφονία

Στάση αναμονής κρατάει αυτή την ώρα ο ισραηλινός στρατός, μετά τη δολοφονία στην Τεχεράνη του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισραήλ Χανίγια
1'

Την πρώτη του αντίδραση για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια έκανε το Ιρανικό ΥΠΕΞ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Καναάνι, ανέφερε ότι το αίμα του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, που δολοφονήθηκε νωρίτερα στην Τεχεράνη, «δεν θα πάει χαμένο».

«Η μαρτυρία του Χανίγια στην Τεχεράνη θα ενισχύσει τον βαθύ και άρρηκτο δεσμό» του Ιράν, της Παλαιστίνης «και της αντίστασης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καναάνι, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στάση αναμονής κρατάει αυτή την ώρα ο ισραηλινός στρατός, μετά τη δολοφονία στην Τεχεράνη του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισραήλ Χανίγια, την οποία η παλαιστινιακή οργάνωση επιρρίπτει στο Ισραήλ. Σε δημοσίευσή στον λογαριασμό του X, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι, σημειώνει ότι «δεν υπάρχουν αλλαγές στην πολιτική άμυνας της χώρας».

«Αυτή τη στιγμή, ο IDF αξιολογεί την κατάσταση. Εάν αποφασιστούν οποιεσδήποτε αλλαγές, θα ενημερώσουμε αμέσως το κοινό στις πλατφόρμες του IDF και της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. Πρέπει να ενημερώνεστε και να ενεργείτε σύμφωνα με τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου» έγραψε ο Χαγκάρι.

Σχετικές ειδήσεις