Χεζμπολάχ: «Είναι βέβαιο οτι θα απαντήσει με σκληρότητα μετά την επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό»

Η Χεζμπολάχ θα απαντήσει στο χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό σε «κλίμακα μεγαλύτερη» από οτιδήποτε έχει δει η περιοχή τους τελευταίους εννέα μήνες, προειδοποιούν αναλυτές

O Φουάντ Σουκρ

1'

Η Χεζμπολάχ θα απαντήσει στο χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό σε «μεγαλύτερη κλίμακα» από οτιδήποτε έχει δει τους τελευταίους εννέα μήνες, δήλωσε ένας ειδικός. Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον Φουάντ Σουκρ, έναν ανώτερο διοικητή της Χεζμπολά τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τις φονικές επιθέσεις στα Υψίπεδα του Γκολάν.

«Ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα οτι εάν η Βηρυτός δεχθεί επίθεση, το Τελ Αβίβ θα δεχθεί επίθεση», δήλωσε στο Sky News ο Φαουάζ Γκέργκες, πρόεδρος των σύγχρονων σπουδών στη Μέση Ανατολή στο London School of Economics.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία και θα το δείτε τις επόμενες δύο ώρες ή τις επόμενες δύο ημέρες, ότι η απάντηση της Χεζμπολάχ θα είναι σε πολύ μεγαλύτερη και ισχυρότερη κλίμακα από ό,τι έχουμε δει τους τελευταίους εννέα μήνες.

«Φοβάμαι ότι αυτό που είδαμε τις τελευταίες 24 ώρες θα μπορούσε πραγματικά να αποτελέσει ένα έναυσμα ή μια ευρύτερη σύγκρουση που περιλαμβάνει όχι μόνο τη Χεζμπολάχ, αλλά ακόμη και το Ιράν».

Στη Βηρυτό, ο τοπικός εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ για το προάστιο Dariyeh της Βηρυτού είπε στο Sky News: «Περιμένετε να δείτε. Θα δείτε σύντομα την απάντηση».