Ισραήλ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ προτρέπει δεκάδες χώρες να απαιτήσουν την αποχώρηση της Χεζμπολάχ από τα σύνορα με το Ισραήλ. 
AP
1'

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητηθούν οι απαντήσεις της Χεζμπολάχ και της Χαμάς.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας υψηλού επιπέδου στο στρατιωτικό αρχηγείο της Kirya έχει ξεκινήσει, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στους Times of Israel.

Το Υπουργικό συζητά πιθανές αντιδράσεις της Χεζμπολάχ και του Ιράν στις δολοφονίες ανώτερων ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς στέλνει επιστολή σε δεκάδες υπουργούς Εξωτερικών, καλώντας τους να απαιτήσουν «άμεση παύση των επιθέσεων της Χεζμπολάχ, απόσυρσή της στα βόρεια του ποταμού Λιτάνι και αφοπλισμό της σύμφωνα με την απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο», συνεχίζει, «αλλά ο μόνος τρόπος για να τον αποτρέψει είναι η άμεση εφαρμογή του ψηφίσματος 1701».

Ο Κατς λέει επίσης ότι στο χτύπημα στον στρατιωτικό αρχηγό της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ, το Ισραήλ «έστειλε ένα σαφές μήνυμα: Θα βλάψουμε με μεγάλη δύναμη όποιον μας βλάψει».