Χιου Έντουαρντς: Ο ακριβοπληρωμένος «βασιλικός» παρουσιαστής που έκρυβε καλά το σκοτεινό μυστικό

Ήταν ο άνθρωπος που ανακοίνωσε στον βρατανικό λαό τον θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, και κάλυψε την κηδεία της, αλλά και όλα τα σημαντικά γεγονότα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
2'

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε, η ομολογία ενοχής του πρώην παρουσιαστή του BBC, Χιού Έντουαρντς, για παιδική πορνογραφία, λίγους μήνες μετά τη σύλληψή του, και την απαγγελία κατηγοριών πριν από λίγες ημέρες.

Ο Χιου Έντουαρντς αποτέλεσε τον κορυφαίο παρουσιαστή του βρετανικού BBC στην κάλυψη σημαντικών εθνικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένης της κηδείας της βασίλισσας, κρύβοντας καλά το σκοτεινό μυστικό.

Ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής ειδήσεων του BBC, παρουσιάζοντας το News At Ten για δεκαετίες, αλλά η σημερινή ομολογία ενοχής για παιδική πορνογραφία σηματοδοτεί το τέλος μιας λαμπερής καριέρας.

Γεννημένος στο Bridgend της νότιας Ουαλίας και μεγαλωμένος στο Llangennech του Carmarthenshire, ο 62χρονος σήμερα Έντουαρντς, εντάχθηκε στο BBC ως εκπαιδευόμενος το 1984.

Κατά τη διάρκεια των 40 ετών στην εταιρεία, επιλέχθηκε ξανά και ξανά για να παρουσιάσει τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, οδηγώντας την κάλυψη ιστορικών γεγονότων όπως η κηδεία της Ελισάβετ Β' το 2022 και πιο πρόσφατα οι στέψεις του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα τον Μάιο του 2023.

Ο Έντουαρντς ήταν εκείνος που ανακοίνωσε επίσης τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022 και μάλιστα μήνες αργότερα έλαβε το ειδικό βραβείο αναγνώρισης των Broadcast Awards.

Συμμετείχε σε ζωντανές μεταδόσεις των γενικών εκλογών, του Διαμαντένιου Ιωβηλαίου της Ελισάβετ το 2012 και του Πλατινένιου Ιωβηλαίου το 2022, του γάμου του τότε δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ το 2011, του γάμου του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ το 2018 και της κηδείας του δούκα του Εδιμβούργου το 2021. Ήταν επίσης η φωνή του BBC στο Trooping the Colour και στο Festival of Remembrance.

Πριν παραιτηθεί, ο Έντουαρντς ήταν επίσης ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής ειδήσεων του BBC, με μισθολογική κλίμακα 475.000 λιρών και 479.999 λιρών για το έτος 2023/24, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση του καναλιού.

Αυτός ο τελευταίος μισθός σημείωσε αύξηση από το 2022/23, όταν πληρώθηκε μεταξύ 435,000 και 439,999 λιρών για 180 ημέρες παρουσίασης στο BBC One, καθώς και ειδησεογραφικών αφιερωμάτων.