Τουρκία: Έκτακτη συνεδρίαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

Στις 14 και 15 Αυγούστου ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκία, όπου θα μιλήσει και στο τουρκικό κοινοβούλιο. 
2'

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της τουρκικής Βουλής Πέμπτη 15 Αυγούστου, προκειμένου να απευθύνει ομιλία ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Η ομιλία του Παλαιστίνιου ηγέτη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Τουρκία και κατόπιν πρόσκληψης του προέδρου του κοινοβουλίου Νουμάν Κουρτουλμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίς Αλτούν, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος θα έχει στις 14 Αυγούστου συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ την επομένη, 15 Αυγούστου, θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο, ο Ερντογάν, μιλώντας στη γενέτειρά του Ριζούντα, στη βορειοανατολική Τουρκία, είπε ότι ορισμένα κόμματα επικρίνουν την κυβέρνηση επειδή δεν κάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τουρκία για να μιλήσει στο Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Νουμάν Κουρτουλμούς εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Ο Κουρτουλμούς, στο μήνυμά του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια στην επίθεση που δέχτηκε κατοικία του στην πρωτεύουσα του Ιράν την Τεχεράνη, ανάρτησε τον κορανικό στοίχο,

«Όταν τους τύχει μια συμφορά, λένε «Πράγματι, ανήκουμε στον Αλλάχ και σίγουρα σε Αυτόν θα επιστρέψουμε» και σημείωσε,

«Ένας άλλος μεγάλος αγωνιστής εντάχθηκε στους μάρτυρες της Γάζας. Ο πολιτικός ηγέτης του παλαιστινιακού αγώνα, ο αδελφός μας Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος έδωσε δεκάδες μάρτυρες από την οικογένειά του, έπεσε μάρτυρας στην ποταπή επίθεση του εχθρού της ανθρωπότητας, σφαγέα σιωνιστικής ισραηλινής διοίκησης. Ο Αλλάχ να τον αναπαύσει εν ειρήνη. Έζησε όπως πίστευε, πέθανε όπως έζησε.

Η ζωή του που αφιέρωσε στον παλαιστινιακό αγώνα ο αγώνας που έδωσε αποτέλεσαν παράδειγμα σε γενιές. Ο Θεός τον αντάμειψε με την τιμή του μάρτυρα για την αξιοπρεπή στάση και την ακλόνητη πίστη που έδειξε όταν έπεσαν μάρτυρες των παιδιών και των εγγονών του. Όπως είπε ο αείμνηστος Αλίγια Ιζετμπέγκοβιτς «μας έθαψαν στο χώμα, αλλά δεν ήξεραν ότι ήμασταν σπόροι». Εύχομαι υπομονή και συλλυπητήρια σε όλο τον παλαιστινιακό λαό και όλους τους ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι στον αγώνα της ελεύθερης Παλαιστίνης».