BBC: Πρώτη επίσημη αντίδραση για τον παιδόφιλο παρουσιαστή του

Μετά από μία μακρά σιωπή, από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες πριν από λίγες ημέρες, αν και ο Έντουαρντς είχε συλληφθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, μόλις σήμερα το BBC εξέδωσε μια ανακοίνωση
express.co.uk
3'

Η υπόθεση του πρώην παρουσιαστή του BBC «λερώνει» το βρετανικό δίκτυο, μετά και την κίνηση του Χιου Έντουαρντς να δηλώσει ένοχος για τις κατηγορείς που τον βαρύνουν.

Μετά από μία μακρά σιωπή, από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες πριν από λίγες ημέρες, αν και ο Έντουαρντς είχε συλληφθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, μόλις σήμερα το BBC εξέδωσε μια ανακοίνωση, δηλώνοντας «σοκαρισμένο» από τις λεπτομέρειες, αν και παραδέχεται ότι υπήρξε καταγγελία εναντίον του διάσημου παρουσιαστής του από το περασμένο καλοκαίει, δηλαδή λίγουν μήνες πριν από τη σύλληψή του.

Η ανακοίνωση

«Το BBC είναι σοκαρισμένο που ακούει τις λεπτομέρειες που προέκυψαν στο δικαστήριο σήμερα. Δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για τέτοιες αποτρόπαιες συμπεριφορές και οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επλήγησαν.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι κατηγορίες δεν συνδέονται με την αρχική καταγγελία που υποβλήθηκε στο BBC το καλοκαίρι του 2023, ωστόσο για λόγους διαφάνειας πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να εκθέσουμε ορισμένα σημεία σχετικά με τα γεγονότα του περασμένου έτους.

Τον Νοέμβριο του 2023, ενώ ο κ. Έντουαρντς τέθηκε σε διαθεσιμότητα, το BBC ως εργοδότης του εκείνη την εποχή ενημερώθηκε εμπιστευτικά ότι είχε συλληφθεί ως ύποπτος για σοβαρά αδικήματα και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ενώ η αστυνομία συνέχιζε την έρευνά της. Εκείνη την εποχή, δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του και το BBC είχε επίσης ενημερωθεί για σημαντικό κίνδυνο για την υγεία του.

Σήμερα μάθαμε για την ολοκλήρωση της αστυνομικής διαδικασίας στις λεπτομέρειες όπως παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο. Εάν σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της περιόδου που ο κ. Έντουαρντς εργαζόταν στο BBC είχε κατηγορηθεί, το BBC είχε αποφασίσει ότι θα ενεργούσε αμέσως για να τον απολύσει. Τελικά, στο σημείο της χρέωσης δεν ήταν πλέον υπάλληλος του BBC.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με τον συνήθη τρόπο, το BBC διατήρησε την εταιρική διαχείριση αυτών των θεμάτων ξεχωριστά από τις ανεξάρτητες συντακτικές λειτουργίες του.

Θέλουμε να επαναλάβουμε το σοκ μας για τις ενέργειες του κ. Έντουαρντς και οι σκέψεις μας παραμένουν με όλους όσους επλήγησαν».

Ο βετεράνος παρουσιαστής ειδήσεων, ο οποίος ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και παρουσίασε την κάλυψη της κηδείας της, είχε συνολικά 41 φωτογραφίες.

Ομολόγησε την ενοχή του σε τρεις κατηγορίες για τη δημιουργία άσεμνων εικόνων παιδιών, μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Αυγούστου 2022.

Η παραδοχή του αφήνει τώρα κουρελιασμένη μια καριέρα τεσσάρων δεκαετιών και αντιμετωπίζει έως και 10 χρόνια κάθειρξης.

Πρώην συνάδελφοί του δήλωσαν ότι παραιτήθηκε από τον ρόλο του, για τον οποίο αμοιβόταν με 475.000 λιρών ετησίως, μέχρι και πριν από τρεις μήνες, έχοντας κρατήσει την είδηση της σύλληψής του «μυστική» από τους φίλους του.

Ο πατέρας πέντε παιδιών μετακόμισε από το σπίτι της οικογένειας στο Dulwich αφού χώρισε από τη σύζυγό του τηλεοπτική παραγωγό, Vicky Flind με την οποία οι φήμες λένε ότι ήδη ζουν χώρια.