Ισραήλ – Έκτακτο διάγγελμα Νετανιάχου: «Βαρύ πλήγμα για όποιον εξαπολύσει επίθεση εναντίον μας»

«Το Ισραήλ προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια», υπογράμμισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε έκτακτο διάγγελμα προς τον ισραηλινό λαό, μερικές ώρες μετά τις δολοφονίες των Ισμαήλ Χανίγια και Φούαντ Σουκρ.
1'

«Το Ισραήλ θα απαντήσει με βαρύ τίμημα για οιαδήποτε πιθανή επίθεση εναντίον του. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε αποψινό (31/07) έκτακτο διάγγελμα προς τον ισραηλινό λαό.

«Το Ισραήλ βρίσκεται σε έναν υπαρξιακό πόλεμο εναντίον του Ιράν, ημέρες προκλήσεις είναι μπροστά μας. Καταφέραμε καίρια πλήγματα στις τρεις βασικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν: Τη Χαμάς, τους Χούθι και τη Χεζμπολάχ», επεσήμανε ακόμη.

Ακόμη, στάθηκε στο χτύπημα κατά του Μοχάμεντ Ντέιφ, του στρατιωτικού αρχηγού της Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας, πριν από αρκετές εβδομάδες, το πλήγμα στο λιμάνι Χοντέιντα στην Υεμένη και τη χθεσινή (30/07) επίθεση με θύμα τον Φουάντ Σουκρ, τον οποίο αποκαλεί «αρχηγό του επιτελείου της Χεζμπολάχ». Δεν ανέφερε τίποτα για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια.

«Θα εκδικηθούμε όποιον μας βλάψει. Όλους όσοι στοχοποιούν τα παιδιά μας. Όποιον δολοφονεί τους πολίτες και βλάπτει τη χώρα μας. Μαζί θα πολεμήσουμε, και με τη βοήθεια του Θεού, θα νικήσουμε», τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.