Γάζα: Το Αλ Τζαζίρα καταδικάζει τη «δολοφονία» δυο δημοσιογράφων του σε βομβαρδισμό του Ισραήλ

Οι δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας

Γάζα: Το Αλ Τζαζίρα καταδικάζει τη «δολοφονία» δυο δημοσιογράφων του σε βομβαρδισμό του Ισραήλ
1'

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα καταδίκασε την Τετάρτη τον θάνατο δυο δημοσιογράφων του σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας την «εν ψυχρώ», «στοχευμένη δολοφονία» τους.

Το δίκτυο του Κατάρ μετέδωσε την Τετάρτη πως ο ανταποκριτής της αραβόφωνης υπηρεσίας του Ισμαήλ αλ Γουλ και ο εικονολήπτης Ράμι αρ Ρέφι έγιναν «στόχος των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής» καθώς έκαναν ρεπορτάζ στον καταυλισμό προσφύγων ας Σάτι, στην πόλη της Γάζας.

«Η νέα επίθεση εναντίον δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα εγγράφεται στο πλαίσιο της συστηματικής στοχοποίησης των δημοσιογράφων του δικτύου και των οικογενειών τους από τον Οκτώβριο του 2023», υπογράμμισε.

Από το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου, το Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ασταμάτητα πληροφορίες από το πεδίο για τις συνέπειες των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον μικρό θύλακο.

Το γραφείο του στη Γάζα έχει βομβαρδιστεί και άλλοι δυο ανταποκριτές του έχουν σκοτωθεί.

Οι θάνατοι των αλ Γουλ και αρ Ρέφι υπογραμμίζουν την «επείγουσα ανάγκη να υπάρξει άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον των δυνάμεων κατοχής», τόνισε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Το Αλ Τζαζίρα πρόσθεσε πως θα προχωρήσει σε όλες «τις δυνατές ενέργειες στη δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν οι δράστες αυτών των εγκλημάτων», ενώ εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του σε «όλους τους δημοσιογράφους στη Γάζα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή