Ισμαήλ Χανίγια: Περιορισμοί στις πτήσεις πάνω απο την Τεχεράνη εν όψει της κηδείας του

Προσωρινοί περιορισμοί πτήσεων επιβλήθηκαν πάνω από την Τεχεράνη ενόψει της νεκρώσιμης ακολουθίας για τον δολοφονηθέντα πολιτικό ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια
Oργή για τη δολοφονία Χανίγια στον μουσουλμανικό κόσμο
AP
1'

Προσωρινοί περιορισμοί πτήσεων έχουν εκδοθεί στην Τεχεράνη ενόψει της νεκρώσιμης ακολουθίας σήμερα (1/8) για τον δολοφονηθέντα πολιτικό ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Η ειδοποίηση που εκδόθηκε από τον Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν περιορίζει τις μετακινήσεις πτήσεων εντός ακτίνας κύκλου 2 χιλιομέτρων με κέντρο το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.

Οι περιορισμοί θα ισχύσουν από τις 6 π.μ. τοπική ώρα έως τις 10:30 π.μ. την Πέμπτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η νεκρώσιμη ακολουθία του Χανίγια θα πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης προς την πλατεία Aζαντί της πρωτεύουσας, ανέφερε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Mehr News.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ θα κάνει την νεκρική προσευχή την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο PressTV του Ιράν. Ο Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν εκδίδει τακτικά Ειδοποίηση στις αεροπορικές αποστολές σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία ειδοποιεί τους πιλότους για ζητήματα που επηρεάζουν τις πτητικές λειτουργίες.

Αλλά αυτό που ισχύει για την Πέμπτη περιορίζει συγκεκριμένα τις πτήσεις στον εναέριο χώρο γύρω από όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμη ακολουθία του Χανίγια.