Αυστραλία: Πώς η αγορά ενός μαγαζιού take away βοήθησε μία μητέρα να αντιμετωπίσει την άνοια

Η 70χρονη από την Αυστραλία πάσχει από άνοια εδώ και έξι χρόνια και η κόρη της αγόρασε ένα μαγαζί για να την βοηθήσει να παραμείνει ενεργή σωματικά και κοινωνικά

Αυστραλία: Πώς η αγορά ενός μαγαζιού take away βοήθησε μία μητέρα να αντιμετωπίσει την άνοια
ABC News
2'

Οι πελάτες που μπαίνουν στο μαγαζί της Σου Μακγκρέγκορ στη Γιουράνα στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας δεν μπορούν ούτε να φανταστούν πόσο σημαντικό είναι για εκείνη και την οικογένειά της που τους σερβίρουν.

Η 70χρονη πάσχει από άνοια τα τελευταία έξι χρόνια και η κόρη της θεώρησε ότι αγοράζοντας μία επιχείρηση για να εργάζεται η μητέρα της θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου όσο γίνεται περισσότερο κρατώντας την ενεργή.

Η Μισέλ Φόρεστερ και η μητέρα της έφυγαν από το Σίδνεϊ για να αγοράσουν το μαγαζί που βρίσκεται σε μία μικρή παραλίμνια πόλη. Η Μακγκρέγκορ εργάζεται στο μαγαζί μαζί με την κόρη της τα τελευταία τρία χρόνια παραμένοντας ενεργή σωματικά και κοινωνικά, ενώ τα κέρδη από την επιχείρηση βοηθούν να πληρώνει τα έξοδα για την υγεία της.

afstralia-takeaway.jpg

«Νόμιζα ότι η Μισέλ ήταν τρελή, αλλά σκέφτηκα να δώσω μία ευκαιρία και να που είμαστε ακόμα εδώ. Οι άνθρωποι μας μιλάνε και χαίρομαι να τους μιλάω και το φαγητό είναι καλό», είπε η Σου Μακγκρέγκορ.

Η κόρη της είπε ότι έφτιαξε έτσι την επιχείρηση για να μπορεί να ζει καλά η μητέρα της. Μάλιστα κάποιοι φροντιστές δουλεύουν μαζί της στο μαγαζί και την βοηθάνε με τα φαγητά και εκείνη νιώθει ότι προσφέρει.

australia-anoia.jpg

ABC News

afstralia-magazi.jpg

ABC News

Η καθηγήτρια υγείας και γήρανσης του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ Lee-Fay Low είπε ότι το ταξίδι των δύο γυναικών αμφισβήτησε τα στερεότυπα για όλα τα άτομα με άνοια που χρειάζονται εντατική φροντίδα. «Νομίζω ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό στερεότυπο ότι τα άτομα με άνοια είναι κάπως ανάπηρα, ανίκανα και πρέπει να μπουν σε γηροκομείο», είπε.

Η συμπερίληψη των ατόμων με άνοια στην κατάλληλη εργασία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρηθούν ενεργά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή