Βραζιλία: Σοκαριστικά πλάνα από τη στιγμή που συγκρούονται δύο αεροπλάνα γεμάτα επιβάτες

Ένα μηχανικό λάθος οδήγησε σε μία σοκαριστική σύγκρουση αεροπλάνων σε αεροδρόμιο της Βραζιλίας
1'

Ένα σοκαριστικό βίντεο απαθανάτισε τη ζημιά που υπέστη ένα αεροπλάνο, γεμάτο επιβάτες, όταν άλλο αεροσκάφος έπεσε πάνω του σε αεροδρόμιο της Βραζιλίας τη Δευτέρα.

Η πτήση G3 1238 της Gol Airlines βρισκόταν στον διάδρομο στο αεροδρόμιο Congonhas στο Σάο Πάολο περιμένοντας να απογειωθεί με προορισμό την Φλοριανόπολη, όταν η πτήση 3935 της LATAM που είχε μόλις προσγειωθεί από το Ρίο ντε Τζανέιρο συγκρούστηκε με εκείνο ενώ κινούνταν προς την πύλη.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο δήλωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε εξαιτίας μηχανικού λάθου στο αεροσκάφος της Gol Airlines.

Η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωση στα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης είπε ότι το φτερό του Airbus A319 του αεροσκάφους της LATAM χτύπησε την ουρά του Boeing 737 αφήνοντας μία τεράστια τρύπα στην άτρακτο.

«Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, η πρώτη μας προτεραιότητα και μεταφέρθηκαν σε άλλο αεροπλάνο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους», συμπλήρωσε η αεροπορική.

«Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα αποβιβάστηκαν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια», είπε και η LATAM Airlines σε δική της ενημέρωση. Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι το αεροπλάνο αποσύρθηκε για επισκευή και ότι ερευνά το περιστατικό.

Εξαιτίας του ατυχήματος ακυρώθηκαν δύο πτήσεις της LATAM.