Ντόναλντ Τραμπ:«Αυτή η γυναίκα μου έσωσε τη ζωή, είναι μία ιδιοφυϊα...»

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε επί σκηνής την υπάλληλο που παρουσίασε το...σωτήριο διάγραμμα στιγμές πριν από την απόπειρα δολοφονίας: «Μου έσωσε τη ζωή»
O Nτόναλντ Τραμπ με τη γυναίκα που όπως λέει του έσωσε τη ζωή
3'

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σύστησε στους υποστηρικτές του την «ιδιοφυΐα υπολογιστών» που ήταν υπεύθυνη για την δημοσίευση του διαγράμματος που του έσωσε τη ζωή. Ήταν η στιγμή που γύρισε για να του ρίξει μια ματιά λίγη ώρα πριν ένας επίδοξος δολοφόνος τον πυροβολήσει στη σκηνή σε πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση.

«Μου αρέσει αυτό το διάγραμμα. Θα κοιμάμαι μαζί του για το υπόλοιπο της ζωής μου», είπε ο 78χρονος Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Χάρισμπουργκ της Πενσιλβάνια, καθώς το διάσημο διάγραμμα εμφανιζόταν στα δεξιά του.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία ζήτησε στη συνέχεια από το προσωπικό που χειριζόταν το slideshow στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια στις 13 Ιουλίου - όταν δέχθηκε πυρά από τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς - να ανέβει μαζί του στη σκηνή. «Θα έπρεπε να εμφανιστεί. Απλώς πειτε της να εμφανιστεί εδώ για ένα δευτερόλεπτο», είπε ο Τραμπ στην ομάδα του. «Γρήγορα, γρήγορα, γρήγορα, γρήγορα, πηγαίνετε να την φέρετε».

«Μου έσωσε τη ζωή, κατά μία έννοια», είπε ο πρώην πρόεδρος καθώς η νεαρή γυναίκα περπατούσε προς το βάθρο. Η ντροπαλή υπάλληλος κούνησε το κεφάλι της δύο φορές όταν ο Τραμπ τη ρώτησε αν ήθελε να μιλήσει. «Γεια», είπε τελικά η ανώνυμη γυναίκα στο μικρόφωνο προτού επιστρέψει στη θέση της εκτός σκηνής.

«Είναι μια ιδιοφυΐα των υπολογιστών», υποστήριξε ο Τραμπ. «Μου έσωσε τη ζωή». Ο πρώην πρόεδρος σημείωσε ότι το διάγραμμα που κατέγραφε τα επίπεδα παράνομης μετανάστευσης όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιείται σε «λιγότερο από το 20%» των συγκεντρώσεών του και είναι «πάντα στα αριστερά μου».

«Θα ήταν ένα τέλειο χτύπημα», είπε ο Τραμπ για τη σφαίρα του ελεύθερου σκοπευτή, αν το διάγραμμα είχε τοποθετηθεί στα αριστερά του στο Μπάτλερ αντί για τη δεξιά πλευρά. Αποκάλυψε επίσης ότι συνήθως αποσύρει το γράφημα στο τέλος των ομιλιών του και ότι ο υπάλληλος του είπε ότι ήταν «έκπληκτος» που το κάλεσε τόσο νωρίς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του στις 13 Ιουλίου.

Ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον είπε στο Fox News νωρίτερα αυτό το μήνα ότι είναι αυτός που έδωσε στον Τραμπ τον πίνακα που σώζει ζωές. «Το αναπτύσσω από το 2014, προσθέτοντάς στοιχεία κάθε μήνα», είπε στον παρουσιαστή του Fox News, Bret Baier, αποκαλύπτοντας ότι το έδειξε για πρώτη φορά στον πρώην πρόεδρο σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο.

«Του άρεσε. Το παρέδωσε στο επιτελείο του. Έκαναν μερικές αλλαγές όσον αφορά τα γραφικά, αλλά το χρησιμοποίησε εκείνη την ημέρα και το χρησιμοποιεί από τότε», είπε ο γερουσιαστής. «Είμαι χαρούμενος που πρόσφερα εκεί… Ο Θεός εργάζεται με μυστηριώδεις τρόπους», πρόσθεσε