Μοχάμεντ Ντέιφ: Το Ισραήλ σκότωσε τον «εγκέφαλο» της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα τον περασμένο μήνα

Μοχάμεντ Ντέιφ: Το Ισραήλ σκότωσε τον «εγκέφαλο» της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου
1'

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός την Πέμπτη, μια ημέρα μετά τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της οργάνωσης στην Τεχεράνη.

«Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ανακοινώνουν ότι στις 13 Ιουλίου 2024, μαχητικά αεροσκάφη της IDF έπληξαν την περιοχή της Χαν Γιουνίς και μετά από εκτίμηση πληροφοριών, μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ο Μοχάμεντ Ντέιφ εξοντώθηκε στο χτύπημα», ανέφερε ο στρατός.

deif.jg.jpg

Η ανακοίνωση έγινε, την ώρα που πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Τεχεράνη για την νεκρώσιμη ακολουθία του ηγέτη της Χαμάς Ισαμίλ Χανίγια. Ο Ντέιφ πιστεύεται ότι ήταν ένας από τους εγκέφαλους της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, η οποία πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, που διανύει την 300ή του ημέρα.

Ένα από τα πιο κυρίαρχα στελέχη της Χαμάς, ο Ντέιφ ανέβηκε στην ιεραρχία της οργάνωσης για πάνω από 30 χρόνια, αναπτύσσοντας το δίκτυο των τούνελ και την τεχνογνωσία της στην κατασκευή βομβών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή