Πρίγκιπας Χάρι: Ο πραγματικός λόγος που δεν μιλάει με τον πατέρα του -Τι «τρέμει» ο βασιλιάς Κάρολος

Η εμμονή του πρίγκιπα Χάρι να προστατεύσει τη γυναίκα και τα παιδιά του έχει εντείνει την αποξένωσή του με τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο.
O βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Χάρι
AP
4'

Όταν ο Δούκας του Σάσεξ, 39 ετών, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο για να γιορτάσει τη 10η επέτειο από τους Αγώνες Invictus, ο πατέρας του απουσίαζε από την τελετή. Οι δυο τους δεν κατάφεραν να συναντηθούν κατά την επίσκεψη του Χάρι, γεγονός που ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα απέδωσε στο «φορτωμένο πρόγραμμα» του βασιλιά.

Ωστόσο, πηγές κοντά στον Χάρι αναφέρουν ένα βαθύτερο ζήτημα. Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει μαζί του το θέμα της συνεχιζόμενης δικαστικής του διαμάχης για την ασφάλεια της οικογένειάς του, για την οποία ερίζει εδώ και τέσσερα χρόνια κμε τη βρετανική δικαιοσύνη. Ο ίδιος ο πρίγκιπας πιστεύει ότι ο Κάρολος έχει τη δύναμη να αποκαταστήσει την ασφάλεια των Σάσεξ, μετά την απώλεια προνομίων που προκάλεσε η οικειοθελής τους αποχώρηση. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν σχολιάζει τις διατάξεις ασφαλείας, αλλά μια πηγή του παλατιού είπε στο PEOPLE ότι η ιδέα πως η ασφάλεια του Χάρι βρίσκεται στα χέρια του Καρόλου είναι «εντελώς εσφαλμένη».

Το οικογενειακό ρήγμα που έγινε για πρώτη φορά δημόσιο το 2020, όταν ο Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, αποχώρησαν από τους βασιλικούς τους ρόλους, έχει χαρακτηριστεί από τρομερές επιθέσεις και ανεπίλυτες εντάσεις. Αλλά για τον Χάρι κανένα μεμονωμένο θέμα δεν είναι μεγαλύτερο, από εκείνο της ασφάλειας, λένε στο PEOPLE καλά ενημερωμένες πηγές.

Παρά τη θετική συνάντηση πατέρα και γιου τον Φεβρουάριο μετά τη διάγνωση του βασιλιά με κακρίνο, η επικοινωνία τους έκτοτε έχει επιδεινωθεί. Όσοι είναι κοντά στον πρίγκιπα Χάρι λένε ότι ο μονάρχης δεν δέχεται πλέον τις κλήσεις του γιου του ούτε απαντά στις επιστολές του. Είναι «μη διαθέσιμος αυτή τη στιγμή»», λέει ένας φίλος του Χάρι. «Οι κλήσεις του παραμένουν αναπάντητες. Προσπάθησε να επικοινωνήσει για την υγεία του Βασιλιά, αλλά και αυτές οι κλήσεις παραμένουν αναπάντητες»

Εν μέσω της αποξένωσης, ο πρίγκιπας Χάρι εξακολουθεί να ανησυχεί βαθιά για την ασφάλεια της συζύγου και των παιδιών του, του πρίγκιπα Άρτσι και της πριγκίπισσας Λίλιμπετ, και, σύμφωνα με πηγές, έχει ζητήσει επανειλημμένα βοήθεια από τον πατέρα του. «Ο Χάρι είναι φοβισμένος και αισθάνεται ότι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να κάνει οτιδήποτε γι' αυτό είναι ο πατέρας του», λέει στο PEOPLE πηγή της βασιλικής οικογένειας. άνθρωπος. «Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την οικογένειά του με κάθε κόστος».

Στο ντοκιμαντέρ του ITV Tabloids on Trial, που προβλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 25 Ιουλίου, ο πρίγκιπας Χάρι εξέφρασε τους φόβους του ότι ο αρνητικός Τύπος θα μπορούσε να πυροδοτήσει βίαιες επιθέσεις στη σύζυγό του. «Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας μοναχικός δράστης», είπε, αναφέροντας αυτές τις «πραγματικές ανησυχίες» ως τον λόγο που δεν επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του.

Ο δούκας του Σάσεξ έχει επίσης οδηγήσει τη μάχη στα δικαστήρια, όπου έχασε την προσπάθειά του να αποκαταστήσει την ασφάλειά του που χρηματοδοτούνταν από τους φορολογούμενους νωρίτερα αυτό το έτος. Σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Το θέμα έχει δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο τείχος ανάμεσα στον Χάρι και τον Κάρολο, με αποτέλεσμα η συζήτηση να έχει πλέον μετατοπιστεί από την απογοήτευση στην «πλήρη σιωπή» από τον Βασιλιά. Πηγές κοντά στον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, που έχουν δημιουργήσει μια νέα ζωή στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, λένε ότι το παλάτι έχει υπόψη του τι συνέβη όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα έφυγε από τη ζωή και κάνει συγκρίσεις.

«Ο φόβος του Καρόλου είναι μια επανάληψη του παρελθόντος. Όταν η σύζυγός του εγκατέλειψε το ίδρυμα, εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα, επισκίασε τη δουλειά του και έγινε παγκόσμια σούπερ σταρ. Το να βλέπει τον γιο του να φεύγει πάλι δεν ήταν μέρος του σχεδίου».