Βρετανία: Αυτός είναι ο 17χρονος που κατακρεούργησε τα τρία κοριτσάκια στη σχολή χορού

Ο δικαστής αποφάσισε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 17χρονου για λόγους δημοσίου συμφέροντος

Βρετανία: Αυτός είναι ο 17χρονος που κατακρεούργησε τα τρία κοριτσάκια στη σχολή χορού
1'

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του 17χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία τριών κοριτσιών σε ένα μάθημα χορού στο Σάουθπορτ.

Πρόκεται για τον Άξελ Ρουντακουμπάνα, ο οποίος εισέβαλε την περασμένη Δευτέρα σε σχολή χορού με κουζινομάχαιρο σκοτώνοντας τρία κορισάκια και στέλνοντας αλλά πέντε 5 διά και 2 ενήλικες στο νοσοκομείο.

Αίροντας την εντολή ανωνυμίας στο δικαστήριο του Λίβερπουλ, ο δικαστής δήλωσε ότι η αναταραχή σε μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την επίθεση ήταν ένας λόγος για τον οποίο ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να δημοσιοποιηθεί το όνομά του.

Προφυλακίζοντας τον Άξελ σε κατάστημα κράτησης νέων, ο δικαστής είπε ότι η διατήρηση της ανωνυμίας του κατηγορουμένου διατρέχει τον κίνδυνο να «επιτρέψει σε άλλους που έκαναν κακό να συνεχίσουν την παραπληροφόρηση».

Ο κατηγορούμενος πρόκειται να γίνει 18 ετών την Τετάρτη, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει «πρόσθετη δικαιολογία για έναν νέο γύρο δημόσιας αναταραχής», δήλωσε ο δικαστής.

Καθ' όλη τη διάρκεια της 55λεπτης ακροαματικής διαδικασίας, ο Άξελ κάλυπτε το πρόσωπό του με το φούτερ του. Αρνήθηκε να μιλήσει, συμπεριλαμβανομένης της επιβεβαίωσης του ονόματός του, και μερικές φορές λικνιζόταν μπρος-πίσω και στο πλάι.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στο δικαστήριο του Λίβερπουλ στις 25 Οκτωβρίου και μια προσωρινή ημερομηνία δίκης, διάρκειας έξι εβδομάδων, είχε προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή