Κιρ Στάρμερ για αναταραχές στη Μεγάλη Βρετανία: «Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση του νόμου»

«Θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στους δρόμους», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
AP.
1'

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τους αρχηγούς της ομοσπονδιακής αστυνομίας, στη Ντάουνινγκ Στριτ, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, Κιρ Στάρμερ, υπογράμμισε πως «δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση του νόμου», ενώ, σημείωσε ότι «θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στους δρόμους», στον απόηχο του θλιβερού περιστατικού στο Σάουθπορτ, όπου ένα νεαρό αγόρι, ηλικίας 17 ετών, μαχαίρωσε θανάσιμα τρία κορίτσια και τραυμάτισε πολλά ακόμη παιδιά αλλά και άλλων βίαιων επιθέσεων.

Νέες εξουσίες στην ομοσπονδιακή αστυνομία

Μετά από συνάντηση με αρχηγούς της αστυνομίας από όλη τη χώρα, ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε την κατανομή νέων εξουσιών στις βρετανικές αρχές.

«Θα δημιουργήσουμε μία εθνική δράση σε όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, για την αντιμετώπιση των βίαιων αναταραχών. Αυτοί οι κακοποιοί μετακινούνται από κοινότητα σε κοινότητα και πρέπει να έχουμε μία απάντηση μέσω της αστυνομίας, η οποία θα μπορεί να κινείται αναλόγως», υπογράμμισε.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Κοινή χρήση πληροφοριών μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων διαφόρων πόλεων.
  • Περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.
  • Περιορισμός στις μετακινήσεις εάν διαπιστωθεί εγκληματική συμπεριφορά.

Ο Κιρ Στάρμερ συνέκρινε τα μέτρα με τον τρόπο κατά τον οποίον η αστυνομία αντιμετωπίζει τους χούλιγκαν στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Σχετικές ειδήσεις