Άξελ Ρουντακουμπάνα: Ποιος είναι ο 17χρονος που αιματοκύλησε τη σχολή χορού κι έσφαξε τρία παιδιά

Αποκαλύπτονται σταδιακά στοιχεία για τη ζωή και την προσωπικότητα του 17χρονου μακελάρη του Σάουθπορτ

Άξελ Ρουντακουμπάνα: Ποιος είναι ο 17χρονος που αιματοκύλησε τη σχολή χορού κι έσφαξε τρία παιδιά
2'

Ο Άξελ Ρουντακουμπάνα, είναι 17 χρονών και σε λίγες ημέρες κλείνει τα 18. Συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για το αιματοκύλισμα στη σχολή χορού στο Σάουθπορτ την περασμένη Δευτέρα, όπου φέρεται να εισβέλαβε με κουζινομάχαιρο τραυματίζοντας θανάσιμα τρία κοριτσάκια.

Λόγω ηλικίας το όνομά του, δόθηκε στη δημοσιότητα με αρκετή καθυστέρηση κι εφόσον δόθηκε δικαστική διαταγή.

Γεννήθηκε στο Κάρντιφ από γονείς από τη Ρουάντα και ζούσε στο χωριό Μπανκς, λίγο έξω από το Σάουθπορτ. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, ο οποίος γεννήθηκε επίσης στην ουαλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια μετακόμισε στην περιοχή του Σάουθπορτ περίπου το 2013 και ζούσε σε ένα ημιανεξάρτητο ακίνητο σε ένα ήσυχο αδιέξοδο στο Μπάνκς.

Οικογενειακό υπόβαθρο

Ως ένα ήσυχο και φιλικό ζευγάρι περιγράφονται οι γονείς, κι ως θορυβώδη τα αγόρια. Η μητέρα ασχολούνταν με τα οικιακά ενώ ο πατέρας πηγαινοερχόταν στη δουλειά με το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνν «Δεν υπήρχαν προβλήματα όσο ζούσαν εδώ - ήταν ένα φιλικό ζευγάρι με δύο μικρά αγόρια. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη».

Οι γείτονες είπαν ότι η οικογένεια «εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό με την τοπική εκκλησία» και συχνά άκουγε τραγούδια από το σπίτι τους, ανέφερε η Liverpool Echo.

Ώς ένα ήσυχο παιδί προσκολλημένο στη μητέρα του, περιγράφουν γείτονες τον 17χρονο, ενώ συμφωνα με τους Times έχει υπόβαθρο στο μουσικό θέατρο.

Λέγεται ότι εμφανίστηκε σε ένα μιούζικαλ στο Shaftesbury Theatre στο West End. Ένας φίλος του ανέφερε ότι ήταν πολύ ήσυχος. Δεν μιλούσε τόσο πολύ για τον εαυτό του, αλλά ούτε και για τη Ρουάντα.

Τι θα συμβεί από δω και τώρα;

Ο Άξελ Ρουντακουμπάνα πέρασε όλα τα 55 λεπτά της ακρόασης καλύπτοντας το πρόσωπό του με το γκρι φούτερ του. Μερικές φορές τον έβλεπαν να λικνίζεται μπρος-πίσω και πλάι-πλάι. Ο δικαστής αποφάσισε ότι θα μπορούσε να ταυτοποιηθεί πριν τον προφυλακίσει σε κατάλυμα κράτησης νέων και του αρνηθεί την εγγύηση.

Τώρα πρόκειται να εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο στις 25 Οκτωβρίου. Μια προσωρινή ημερομηνία δίκης, διάρκειας έξι εβδομάδων, είχε προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου.

Η ηλικία ενηλικίωσης όταν ένα άτομο παύει να χαρακτηρίζεται νομικά ως παιδί είναι το 18ο έτος. Ο νεαρός τα κλείνει την επόμενη Τετάρτη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή