«Άδειος» παραμένει ο εναέριος χώρος του Ισραήλ, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι πτήσεις είναι ασφαλείς

Ο εναέριος χώρος του Ισραήλ είναι «άδειος» αυτήν την ώρα, ενόσω μεγαλώνει η ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.
planefinder.net
1'

Το αδιαχώρητο επικρατεί ακόμη στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ, όπου βρίσκονται στο «περίμενε» χιλιάδες άνθρωποι για να εγκαταλείψουν το Ισραήλ.

Όμως, η «ζωντανή» εικόνα από τον εναέριο χώρο του κράτους είναι ενδεικτική του φόβου που επικρατεί στο προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες του εξωτερικού ακυρώνουν τις πτήσεις τους, αφήνοντας πολλούς επιβάτες να μην μπορούν να αναχωρήσουν όπως είχε προγραμματισθεί και άλλους να μην είναι σε θέση να επιστρέψουν.

Ο Σμουέλ Ζακάι, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ανέφερε σήμερα ότι «οι ακυρώσεις είναι σημαντικές, επειδή τα πληρώματα των αεροπλάνων δέχονται αποτροπές να μην προσγειωθούν στο Ισραήλ».

«Οι πτήσεις προς το Ισραήλ είναι ασφαλείς», έσπευσε να τονίσει, επικαλούμενος όχι μονάχα τις ισραηλινές αρχές αλλά και τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας.

Σχετικές ειδήσεις