Συναγερμός στο βόρειο Ισραήλ: Ηχούν σειρήνες προειδοποίησης για επίθεση με πυραύλους

Το Ισραήλ βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή, ενόσω η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει έκρυθμη μετά τις φονικές επιθέσεις εναντίον των Φουάντ Σουκρ (ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ) και Μοχάμεντ Ντέιφ (επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς).

Συναγερμός στο βόρειο Ισραήλ: Ηχούν σειρήνες προειδοποίησης για επίθεση με πυραύλους
3'

Σειρήνες επίθεσης από πυραύλους ήχησαν απόψε (01/08) στο βόρειο Ισραήλ και συγκεκριμένα στις περιοχές Σλόμι, Μπετζέτ, Χανίτα και Ρος Χανίκρα, όπως και σε άλλες κοινότητες.

Πρόκειται για την πρώτη εναέρια επιδρομή της Χεζμπολάχ (εκτόξευση 25 πυραύλων) ύστερα από 48 ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δολοφονία του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της, Φουάντ Σουκρ, σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Βηρυτό.

Τα ισραηλινά Mέσα ενημέρωσης ανέφεραν αναχαιτίσεις από τον «Σιδηρούν Θόλο» (Iron Dome) πάνω από τη Δυτική Γαλιλαία, όμως, δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμη εάν τα πλήγματα αποτελούν αποτέλεσμα της κλιμάκωσης από τη –σχεδόν καθημερινή, τους τελευταίους μήνες– ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Ισραήλ και Λίβανο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όλα αυτά, ενόσω ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπογράμμισε νωρίτερα (01/08) ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού» για πιθανή επίθεση από το Ιράν.

Χασάν Νασράλα: «Το Ισραήλ έχει περάσει την κόκκινη γραμμή»

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε πριν τις απογευματινές ώρες το Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν ξέρετε την κόκκινη γραμμή που έχετε περάσει. Όλοι έχουμε περάσει σε μία νέα φάση, σε όλα τα πεδία».

«Κάναμε μόνο μία αεροπορική επιδρομή την Τρίτη, κατά του Φουάντ Σουκρ», υποστηρίζει ο IDF

Σε αποψινή (01/08) ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, ερωτήθη για το δημοσίευμα των New York Times που έγραφε ότι ο Ισμαήλ Χανίγια σκοτώθηκε από έναν εξελιγμένο, τηλεχειριζόμενο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κρυφά πριν από δύο μήνες στον ξενώνα του, στην Τεχεράνη.

«Ο IDF πραγματοποίησε μόνο μία αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Τρίτης, στον Λίβανο, στοχεύοντας τον Φουάντ Σουκρ. Δεν υπήρξε άλλη αεροπορική επιδρομή στη Μέση Ανατολή εκείνη τη νύχτα, ούτε πύραυλος ή UAV», υπογράμμισε.

Το Ιράν και οι συμμαχικές του δυνάμεις σχεδιάζουν πλήγμα περιορισμένης κλίμακας κατά του Ισραήλ

H Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και οι ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από αυτήν προετοιμάζουν συντονισμένες ενέργειες κατά του Ισραήλ, ως αντίποινα για τη δολοφονία των ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς και της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Όμως, επιθυμούν να σχεδιασθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποφευχθεί πιθανή έναρξη πολέμου πλήρους κλίμακας, όπως μετέδωσε το AFP.

«Το έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο»

Σε μία πρώτη αντίδραση του ιρανικού στρατού για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του Ισμαήλ Χανίγια, ο Διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Υποστράτηγος Αμπντολραχίμ Μουσάβι, υπογράμμισε το απόγευμα πως «το έγκλημα του σιωνιστικού καθεστώτος σίγουρα δεν θα μείνει αναπάντητο. Το Μέτωπο Αντίστασης θα δώσει την κατάλληλη απάντηση. Η απώλεια του Χανίγια είναι μεγάλη».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή