Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Στιγμή μεγάλης χαράς η απελευθέρωση κρατουμένων»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε χαρούμενη για την ανταλλαγή κρατουμένων Ρωσίας και Δυτικών κρατών
2'

«Στιγμή μεγάλης χαράς» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, την ανταλλαγή κρατουμένων Ρωσίας και Δυτικών Κρατών.

«Χαιρετίζω την απελευθέρωση αθώων πολιτών της ΕΕ και των ΗΠΑ και ακέραιων Ρώσων δημοκρατών που κρατούνταν αιχμάλωτοι στη Ρωσία», ανέφερε η κυρία φον ντερ Λάιεν μέσω X.

«Το Κρεμλίνο τους αντάλλαξε με καταδικασμένους εγκληματίες και δολοφόνους. Αυτό δείχνει την απόλυτη διαφορά. Αυτή είναι στιγμή μεγάλης χαράς για όσους όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους», συμπλήρωσε η Γερμανίδα πολιτικός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία και δυτικά κράτη αντάλλαξαν στο αεροδρόμιο της Άγκυρας —με τη διευκόλυνση της τουρκικής υπηρεσίας κατασκοπείας (MİT)— συνολικά 26 κρατούμενους με πρόσωπα που φέρονταν να επιδίδονταν σε κατασκοπεία και άνδρα που εξέτιε ποινή κάθειρξης στη Γερμανία για τη δολοφονία εξόριστου Τσετσένου στο κέντρο του Βερολίνου το 2019.

Την ικανοποίησή του για την ανταλλαγή κρατουμένων εξέφρασε και ο Στόλτενμπεργκ

Λίγη ώρα αργότερα την ικανοποίηση του εξέφρασε για την ανταλλαγή κρατουμένων Ρωσίας-Δύσης και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Καλωσορίζω την (...) ανταλλαγή άδικα φυλακισμένων πολιτών συμμαχικών κρατών και Ρώσων πολιτικών κρατουμένων», ανέφερε μέσω X ο επικεφαλής του NATO.

«Η στενή συνεργασία μεταξύ συμμάχων στο NATO κατέστησε εφικτό το επίτευγμα αυτό. Το δικαίωμα στην ειρηνική αντιπολίτευση και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης έχουν ζωτική σημασία για κάθε λειτουργική κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία από τη μια και δυτικά κράτη από την άλλη αντάλλαξαν στο αεροδρόμιο της Άγκυρας —με τη διευκόλυνση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MİT)— συνολικά 26 κρατούμενους, υπηκόους δυτικών κρατών κι αντιφρονούντες με πρόσωπα που φέρονταν να επιδίδονταν σε κατασκοπεία και Ρώσο υπήκοο που εξέτιε ποινή κάθειρξης στη Γερμανία για τη δολοφονία εξόριστου Τσετσένου στο κέντρο του Βερολίνου το 2019.

Σχετικές ειδήσεις