Ζωολογικός κήπος στην Αγγλία υποδέχθηκε τη γέννηση ενός από τα πιο σπάνια ζώα στη Γη

Σύμφωνα με το αξιοθέατο του Τσέσαϊρ, ο περσικός όναγρος γεννήθηκε από την Αζίτα, που φιλοξενείται στον ζωολογικό κήπο, ενώ η εγκυμοσύνη διήρκεσε έναν χρόνο
BBC/Chester Zoo
1'

Ο Ζωολογικός κήπος του Τσέστερ στην Αγγλία γιόρτασε τη γέννηση ενός από τα πιο σπάνια ζώα στη γή.

Σύμφωνα με το BBC, ο περσικός όναγρος γεννήθηκε από την Αζίτα, που φιλοξενείται στον ζωολογικό κήπο, ενώ η εγκυμοσύνη διήρκεσε έναν χρόνο.

Τα συγκεκριμένα ζώα κατάγονται από τις ημι-ερημικές περιοχές του Ιράν και σχετίζονται με τα οικόσιτα γαϊδούρια. Το πουλάρι ονομάστηκε Τζάσπερ, με τη σημασία του στα περσικά να συνδέεται με τον θησαυρό.

Συνολικά υπάρχουν λιγότεροι από 600 άγριοι όναγροι, αλλά η γέννηση του μικρού θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία του είδους υπό εξαφάνιση.

Οι όναγροι επιβιώνουν σε δύο μικρές προστατευόμενες περιοχές στο Ιράν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ζωολογικού κήπου. Ο Τζάσπερ και η μαμά του χαίρουν άκρας υγείας.

Το είδος έχει υποφέρει από παράνομη λαθροθηρία, υπερβόσκηση, ξηρασία και ασθένειες που μεταδίδονται από ζώα φάρμας. Ο αριθμός τους έχει σημειώσει πτώση μεγαλύτερη του 50% τις τελευταίες δύο δεκαετίες και έχει χαρακτηριστεί ως απειλούμενο από την Διεθνή Ένωση για την Διατήρηση της Φύσης (IUCN).