Έλον Μασκ: «Έφαγε» μήνυση για αθέτηση συμφωνίας από πρώην «αστέρα» του CNN

Ο πρώην παρουσιαστής του CNN, Ντον Λέμον, μήνυσε τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, κατηγορώντας τον ότι έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις για να τον δελεάσει για μία συμφωνία στην πλατφόρμα Χ που στη συνέχεια ακυρώθηκε 

Έλον Μασκ: «Έφαγε» μήνυση για αθέτηση συμφωνίας από πρώην «αστέρα» του CNN
AP
3'

Ο πρώην παρουσιαστής του CNN, Ντον Λέμον, μήνυσε τον Έλον Μασκ, κατηγορώντας τον ότι έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις για να δελεάσει τον δημοσιογράφο σε μια ακυρωμένη συμφωνία να φιλοξενήσει μια εκπομπή στο X, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του δισεκατομμυριούχου.

Ο Λέμον μήνυσε τον Μασκ και την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter, για την ακύρωση μιας συμφωνίας talk show. Στην αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Μασκ και η εταιρεία του κατέλυσαν άδικα μια συνεργασία με τον ίδιο και αρνήθηκαν να τον πληρώσουν ενώ χρησιμοποίησαν το όνομά του για να προωθήσουν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στους διαφημιστές.Η μήνυση υποστηρίζει ότι ο Μασκ χρησιμοποίησε την είδηση συνεργασίας με τον Λέμον για να ενισχύσει το προφίλ της εταιρείας μέσων ενημέρωσης και στη συνέχεια αθέτησε τη συμφωνία χωρίς να τον αποζημιώσει.

Ο ίδιος ο Λέμον ισχυρίζεται οτι «επιφορτίστηκε με έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων» για την προετοιμασία της εκπομπής, υποστηρίζει η αγωγή. Η συμφωνία για την παρουσίαση της εκπομπής «The Don Lemon Show» στο X ακυρώθηκε τον Μάρτιο, λίγο μετά τη μαγνητοσκόπηση του πρώτου επεισοδίου, μιας συνέντευξης με τον Μασκ.

«Είχαμε μια καλή συζήτηση. Προφανώς αισθανόταν διαφορετικά», δήλωσε ο Λέμον για τον Μασκ όταν ανακοίνωσε ότι η συνεργασία είχε διαλυθεί. Ο Μασκ δήλωσε αργότερα στο X ότι η προσέγγιση του Λέμον «ήταν ουσιαστικά απλώς «CNN, αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», κάτι που δεν λειτουργεί, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το CNN πεθαίνει».

Ο δικηγόρος του Λέμον, Κάρνι Σεγκερινάν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα στελέχη του X «χρησιμοποίησαν τον Ντον για να στηρίξουν τη διαφημιστική τους καμπάνια, στη συνέχεια ακύρωσαν τη συνεργασία τους και έσυραν το όνομα του Νταν στη λάσπη». «Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να δεις την απάτη, την αμέλεια και τη ζημιά στη φήμη εδώ», δήλωσε «Ο Ντον είναι ένας σκληρός δημοσιογράφος που έχει δεσμευτεί να υπερασπιστεί το καλό του όνομα. Ανυπομονούμε για τη μάχη στο δικαστήριο».

Ο Λέμον απολύθηκε από το CNN τον Απρίλιο του 2023, μετά από ένα σεξιστικό σχόλιο στον αέρα για την τότε υποψήφια για την προεδρία Νίκι Χέιλι και ένα δημοσίευμα του Variety για τη συμπεριφορά του στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια των 17 χρόνων του στο δίκτυο. Ο τότε εκπρόσωπός του δήλωσε ότι το εν λόγω ρεπορτάζ ήταν «γεμάτο με προφανώς ψευδή ανέκδοτα» και παλιά κουτσομπολιά.

Η 29σέλιδη αγωγή αναφέρει ότι ο Λέμον, μετά την αποχώρησή του από το CNN, ήταν μια «κορυφαία προοπτική» για τους Μασκ και X, οι οποίοι έψαχναν για «αξιόπιστες προσωπικότητες» που θα τους βοηθούσαν στον αγώνα τους να κρατήσουν τους διαφημιστές στην πλατφόρμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή