Ντόναλντ Τραμπ: Πέντε μονάδες μπροστά από τη Χάρις σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Εκλογές στις ΗΠΑ: Πέντε μονάδες μπροστά ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Κάμαλα Χάρις
AP
1'

Ο Aμερικανός πρώην πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να προηγείται της Κάμαλα Χάρις, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήσε η εταιρεία Rasmussen Reports.

Η τηλεφωνική και διαδικτυακή έρευνα διαπίστωσε ότι, σε μια αναμέτρηση που προβλέπεται αμφίρροπη, το 49% των πιθανών ψηφοφόρων των ΗΠΑ θα ψήφιζε τον Τραμπ, ενώ το 44% θα ψήφιζε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Την ίδια στιγμή, ποσοστό 4% των συμμετεχόντων δήλσαν ότι θα ψήφιζαν κάποιον άλλο υποψήφιο και 2% παραμένουν αναποφάσιστοι. Μία εβδομάδα πριν, ο Τραμπ προηγούνταν με επτά μονάδες έναντι της Χάρις, 50% έναντι 43%, στην πρώτη έρευνα από τότε που ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή.
Η δημοσκόπηση της Rasmussen Reports διεξήχθη στις 24-25 Ιουλίου μεταξύ 2.163 πολιτών των ΗΠΑ που δήλωσαν ότι προτίθενται να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του εν μέσω ανησυχιών για την υγεία του και παρέδωσε τη σκυτάλη στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, η οποία δεν έχει κερδίσει - ακόμα - επισήμως το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, αν και φέρεται να έχει συγκεντρώσει αρκετή υποστήριξη εντός του κόμματος.