Ισραήλ: «Ουρές» για μια πτήση φυγής από το Τελ Αβίβ

Η μία μετά την άλλη μεγάλες αεροπορικές εταιρείς αναστέλλουν όλες τις πτήσεις από και προς το Ισραήλ
2'

Εικόνα «συμφόρησης» και σήμερα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ με χιλιάδες επιβάτες να βρίσκονται σε αναμονή για μία πτήση φυγής από την εμπόλεμη ζώνη.

Η μία μετά την άλλη μεγάλες αεροπορικές εταιρείς αναστέλλουν όλες τις πτήσεις από και προς το Ισραήλ εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή

Σύμφωνα ωστόσο με δηλώσεις ανώτερος αξιωματούχος της ισραηλινής αεροπορίας , ο εναέριος χώρος είναι ασφαλής και πως οι αρχές θα πρχωρήσουν σε κλείσιμο μόνο εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Ο όμιλος Lufthansa, ο οποίος περιλαμβάνει τις Lufthansa, Swiss Airlines, Brussel Airlines, Austrian Airlines και Eurowings, ανακοίνωσε ότι ακυρώνει πτήσεις προς το Ισραήλ μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Η Air Baltic ακύρωσε τις πτήσεις της προς το Ισραήλ που είχαν προγραμματιστεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή και από το βράδυ της Πέμπτης.

Ομοίως, η Air India, η Delta και η FlyDubai ακύρωσαν τις πτήσεις τους προς το Ισραήλ που είχαν προγραμματιστεί για το βράδυ και τη νύχτα της Πέμπτης, αλλά δήλωσαν ότι επί του παρόντος σχεδίαζαν να ξαναρχίσουν τη διέλευση προς τη χώρα την Παρασκευή.

Η United Airlines ήταν η μόνη αεροπορική εταιρεία που δεν ανακοίνωσε ημερομηνία επιστροφής, ακυρώνοντας όλες τις πτήσεις της μέχρι νεωτέρας.

Σε δήλωσή της, η Αρχή Αεροδρομίων του Ισραήλ ανέφερε ότι εν μέσω της τρέχουσας κατάστασης ασφαλείας, οι πτήσεις από και προς το Ισραήλ εξακολουθούν να είναι ασφαλείς.

«Ορισμένες από τις ξένες αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν ή μειώνουν τις πτήσεις τους προς το Ισραήλ για δικούς τους εσωτερικούς λόγους. Οι ταξιδιώτες πρέπει να λάβουν υπόψη ότι η επιστροφή τους στο Ισραήλ μπορεί να καθυστερήσει, να παραμείνουν σε επαφή με τις αεροπορικές εταιρείες και να ενημερωθούν για τις πτήσεις τους», ανέφερε η IAA.

Την ίδια ώρα, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας σημειώνει ότι οι εβραϊκές τοποθεσίες είναι «προτιμώμενοι στόχοι» για τρομοκράτες, συμβουλεύει τους Ισραηλινούς παντού να είναι προσεκτικοί καθώς η Τεχεράνη ορκίζεται εκδίκηση για τον θάνατο του Χανίγια.