Ολυμπιακοι Αγώνες: Συναγερμός για βόμβα στο Παρίσι - Αποκλείστηκε το Stade de France

Επίσης έχει κλείσει και ο σιδηροδρομικός σταθμός Porte de Paris

Ολυμπιακοι Αγώνες: Συναγερμός για βόμβα στο Παρίσι - Αποκλείστηκε το Stade de France
2'

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου από αστυνομικούς, όπως μεταδίδει η «The Sun».

H περιοχή γύρω από το στάδιο Stade de France έχει αποκλειστεί και αναμένεται ειδική ομάδα πυροτεχνουργών.

Ο κοντινός σιδηροδρομικός σταθμός Porte de Paris έχει επίσης κλείσει λόγω της απειλής.

Πολλές από τις εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών σήμερα, διεξάγονται στην εθνική αρένα της χώρας στο βόρειο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στάδιο ήταν άδειο όταν εκδόθηκε ο συναγερμός για βόμβα, αφού η πρώτη Ολυμπιακή σύνοδος της ημέρας έληξε στη 1 μετά το μεσημέρι.

Η δεύτερη συνεδρία το απόγευμα έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 5:40 μ.μ., όπου εκατοντάδες φίλαθλοι θα κατευθυνθούν ξανά στο στάδιο.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν ο σιδηροδρομικός σταθμός που επηρεάζεται θα ανοίξει ξανά μέχρι τότε.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει «απτές» τρομοκρατικές απειλές κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ίδια εβδομάδα, περίπου 200 άτομα συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας για διάφορα εγκλήματα.

Ο Νταρμανέν δημοσίευσε τα πρώτα επίσημα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε αστυνομικό τμήμα στο Saint-Denis.

Η Γαλλία αναπτύσσει περίπου 30.000 αστυνομικούς κάθε μέρα για να κρατήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ασφαλείς, με μέγιστο αριθμό 45.000 για την τελετή έναρξης στον ποταμό Σηκουάνα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζονται επίσης από ένα απόσπασμα 10.000 στρατιωτών που έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο στρατόπεδο στο Παρίσι από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, από το οποίο οι στρατιώτες θα πρέπει να μπορούν να φτάσουν σε οποιαδήποτε από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της πόλης μέσα σε 30 λεπτά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή