Ιταλία: Πήγε να του φτιάξουν το πόδι στο γύψο και τελικά το έβαλαν σε χαρτόκουτο

Στο νοσοκομείο του Πάτι στη Σικελία λόγω έλλειψης υλικών ένας τραυματισμένος νέος βρέθηκε να κυκλοφορεί με «γύψο» από χαρτί

Ασθενοφόρο
PIXABAY
1'

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η ιστορία ενός 30χρονου νέου, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο του Πάτι, κοντά στην πόλη Μεσίνα της Σικελίας, με κάταγμα στο πόδι αλλά βγήκε με γύψο από ...χαρτί.

Αφού περίμενε πέντε ώρες για να γίνει ακτινογραφία και η διάγνωση του κατάγματος στην περόνη στη 1.00 η ώρα τη νύχτα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο γιατρός του ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχαν τα αναγκαία υλικά για να μπορέσει να μπει το πόδι στο γύψο. Κατά συνέπεια, επέλεξε να πορευθεί με ό,τι είχε στη διάθεσή του: ακινητοποίησε το πόδι του νέου, δένοντάς το μέσα σε χάρτινο κουτί.

Ο πατέρας του τριαντάχρονου έβγαλε φωτογραφία την οποία και ανάρτησε στο διαδίκτυο γράφοντας ως σχόλιο: «Πώς μπορεί να είναι δυνατόν να βγαίνει κανείς από την υπηρεσία πρώτων βοηθειών σε αυτή την κατάσταση;».

Το θέμα, φυσικά, έλαβε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα και ο περιφερειάρχης της Σικελίας Ρενάτο Σκιφάνι ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από την αρμόδια υπηρεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η τοπική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «σκάνδαλο και ντροπή χωρίς προηγούμενο».

«Φυσικά, δεν τα βάζω με τους γιατρούς, αλλά με όσους δεν επιτρέπουν στο σύστημα υγείας μας να λειτουργεί αποτελεσματικά», δήλωσε ο πατέρας του νέου. Ο 30χρονος, τελικά, απευθύνθηκε σε ιδιωτική κλινική της Μεσίνα καταβάλλοντας διακόσια ευρώ, για να μπορέσει να συνεχίσει την όλη θεραπεία του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή