Μεγάλη Βρετανία: Πυρπόλησαν το κέντρο του Σάντερλαντ μετά τη δολοφονία 3 κοριτσιών

Διαδηλωτές ανέτρεψαν ένα λεωφορείο - Έκρυθμη η κατάσταση πάνω από 50 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί στο Σάντερλαντ
2'

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία μετά τις δολοφονίες τριών κοριτσιών. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και οκτώ άτομα συνελήφθησαν μετά από «αναταραχή, βία και ζημιές» που ξέσπασαν στο Σάντερλαντ της βορειοανατολικής Αγγλίας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, όμως άλλοι ανεβάζουν τους τραυματίες αστυνομικούς σε πάνω από 50 άτομα και μιλούν και για αστυνομικό τμήμα, που πυρπολήθηκε.

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για προγραμματισμένες διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών σε ένα μάθημα χορού με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ στο Σάουθπορτ, ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε.

Ένας 17χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών κοριτσιών σε εκδήλωση χορευτικών δεξιοτήτων στο Σάουθπορτ, ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.

Διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών, επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικής δύναμης, η οποία είχε αναπτυχθεί κοντά σε τέμενος της πόλης, πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο και προκάλεσαν πυρκαγιά δίπλα σε αστυνομικό τμήμα, όπως μεταδίδει το BBC.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και δύο εξ αυτών νοσηλεύονται, σύμφωνα με την ενημέρωση από την τοπική αστυνομική διεύθυνση, στην οποία γίνεται επίσης λόγος για οκτώ συλλήψεις.

Οι βρετανικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής ενόψει των αντιμεταναστευτικών διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί το σαββατοκύριακο.

Οι επεισοδιακές διαδηλώσεις πυροδοτήθηκαν μετά τις ψευδείς πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν σε κοινωνικά δίκτυα ότι ο συλληφθείς ήταν εξτρεμιστής μουσουλμάνος που βρισκόταν παράνομα στη Βρετανία.

Διαδηλωτές ανέτρεψαν ένα αυτοκίνητο προτού το πυρπολήσουν στο κέντρο της πόλης του Σάντερλαντ, ενώ άλλοι επιτέθηκαν σε ένοπλους αστυνομικούς.

Οι εγκληματίες που προκαλούν ταραχές στο Σάντερλαντ θα πληρώσουν, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ και τόνισε ότι η αστυνομία είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης για να λάβει την ισχυρότερη δυνατή δράση.

Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί και δεκάδες διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στις ταραχές μέχρι στιγμής.

Βίντεο από την πυρπόληση του αστυνομικού τμήματος