Φιλιππίνες: Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ

Η σεισμική δόνηση εντοπίζεται 171 χιλιόμετρα από τις Φιλιππίνες - Δεν υπάρχουν φόβοι για τσουνάμι

Φιλιππίνες: Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ
1'

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τη 1.23' τη νύχτα με επίκεντρο κοντά στις Φιλιππίνες.

Η αρχική εντύπωση ήταν πως ο σεισμός ήταν 6,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός και στην Ινδονησία και στις Φιλιππίνες.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα κοντά στη νήσο Μιντανάο των Φιλιππίνων, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας της χώρας.

Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το ΑΜΠΕ εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της πόλης Λινγκίγκ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησαν πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών, ενώ δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις των τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή