Σομαλία: Φαύλος κύκλος αίματος - 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν - 30 τραυματίστηκαν

Η δημοφιλής παραλία Λίντο του Μογκαντίσου στη Σομαλία βάφτηκε στο αίμα - Πτώματα στην παραλία και στόχαστρο τζιχαντιστών παραλιακό ξενοδοχείο

Σομαλία: Φαύλος κύκλος αίματος - 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν - 30 τραυματίστηκαν
1'

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές αργά το βράδυ της Παρασκευής στη δημοφιλή παραλία Λίντο του Μογκαντίσου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της σομαλικής αστυνομίας.

Σε εικόνες που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, διακρίνονται πολλά πτώματα διασκορπισμένα στην παραλία και τραυματίες που προσπαθούν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν, καθώς ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις.

Στο στόχαστρο των τρομοκρατών βρέθηκε επίσης ένα παραλιακό ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος και ακολούθησαν πυρά από πέντε ενόπλους, οι οποίοι εξουδετερώθηκαν αργότερα από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία εξακολουθεί να ελέγχει περιοχές της Σομαλίας και να εξαπολύει επιθέσεις ακόμη και στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Τον Ιούλιο, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από εστιατόριο όπου ποδοσφαιρόφιλοι παρακολουθούσαν τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και αρκετοί να τραυματιστούν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή