Νιγηρία: Πάνω από 300 διαδηλωτές συνελήφθησαν – Απαίτησαν καλύτερους μισθούς και περίθαλψη

Στη Νιγηρία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε πέντε βόρειες πολιτείες - Θα ζητήσουν τη βοήθεια του στρατού, λένε οι αστυνομικές αρχές αν δεν καταφέρουν να ελέγξουν την κατάσταση   

Νιγηρία: Πάνω από 300 διαδηλωτές συνελήφθησαν – Απαίτησαν καλύτερους μισθούς και περίθαλψη
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved
1'

Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν να διαδηλώσουν στο Λάγος της Νιγηρίας για τις ελλείψεις τροφίμων κατηγορώντας τις αρχές για κακοδιακυβέρνηση και διαφθορά.

Οι φωτογραφίες δείχνουν Νιγηριανούς να κρατούν πλακάτ ζητώντας αυξημένους μισθούς, περίθαλψη και εκπαίδευση σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να ζήσουν.

Άλλοι διαδηλωτές γράφουν συνθήματα όπως «τέλος της κακής διακυβέρνησης στη Νιγηρία», «πληρωμή του μισθού διαβίωσης σε όλους τους Νιγηριανούς εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική απασχόληση».

Κατά την Αστυνομία, πάνω από 300 άτομα, που διαδήλωναν, συνελήφθησαν ενώ σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε βόρειες πολιτείες μετά τη λεηλασία κυβερνητικών και δημόσιων περιουσιών.

Κατά τη Διεθνή Αμνηστία, τουλάχιστον 13 διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε τρεις βόρειες πολιτείες στην πολιτεία του Νίγηρα, στο Μαϊντουγκούρι κ.ά.

Επικρατεί κόκκινος συναγερμός από τις αστυνομικές αρχές και σύμφωνα με ορισμένους αξιωματούχους αν δεν θα τα καταφέρουν να ελέγξουν την κατάσταση θα ζητήσει τη βοήθεια και άλλων ενόπλων δυνάμεων της χώρας και υπηρεσιών ασφαλείας, δηλαδή τον λόγο θα έχει και ο στρατός.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή