ΗΠΑ: Επαφές Μπλίνκεν με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Τη Βολιβία έχει στο πλευρό του ο Μαδούρο - Οι ΗΠΑ στηρίζουν Γκονσάλες Ουρούτια και Ματσάδο - Κάλεσμα για διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα έκανε η Ματσάδο 

Άντονι Μπλίνκεν
AP Photo/Paul Sancya
1'

Με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, τον Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια και τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο, όπως έγινε γνωστό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικοινώνησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, για να δηλώσει τη στήριξή του, μετά τις εκλογές.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συνεχάρη τον Γκονσάλες που «έλαβε τις περισσότερες ψήφους» στις εκλογές της Κυριακής, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για την ασφάλειά τόσο του ίδιου όσο και της Ματσάδο, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Την Πέμπτη, ο Μπλίνκεν διεμήνυσε πως υπάρχουν «αδιαμφισβήτητες αποδείξεις» ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, κάτι που δεν επικυρώθηκε τελικά. Ίσα - ίσα επικυρώθηκε η εκλογή Μαδούρο, εν μέσω έντονης αμφισβήτησης και από μέρος του λαού της Βενεζουέλας.

Η διαμάχη για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Κυριακής πυροδότησε κύμα διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, αφότου το εκλογικό συμβούλιο ανακήρυξε νικητή τον Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή