«Βασιλικά προβλήματα»: Πώς τρώνε το χάμπουργκερ οι γαλαζοαίματοι

Ακόμα κι όταν βρίσκονται στην ύπαιθρο για πικ νικ, η εθιμοτυπία του φαγητού τηρείται απαρέγκλιτα 
AP
1'

Το να είσαι γαλαζοαίματος έχει τα συν και τα πλην...

Ένα από το μειονεκτήματα αποδεικνύεται πώς είναι και η εθιμοτυπία του φαγητού...

Τρώνε αλλά όχι όπως όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί, καθώς χρειάζεται να τηρούν το στάτους και το πρωτόκολλο...

Η βρετανική βασιλική οικογένεια απολαμβάνει τα μπάρμπεκιου ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά ακόμα κι όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν δεν παρεκλίνουν πολύ από τις επισημότητες, όπως αποκαλύπτει ένας πρώην βασιλικός μπάτλερ.

Ο Γκραντ Χάρολντ, ο οποίος εργάστηκε ως μπάτλερ για τον Βασιλιά Κάρολο από το 2004 έως το 2011, είπε ότι στους βασιλείς αρέσει να επωφελούνται από όλα τα προνόμια που προσφέρει η ηλιόλουστη σεζόν και αποκάλυψε πώς τους αρέσει να τρώνε χάμπουργκερ - αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Όπως αποκάλυψε: «Όταν επρόκειτο να φάνε το φαγητό, θα χρησιμοποιούσαν τα σωστά μαχαιροπίρουνα, θα υπήρχαν μαχαίρια και πιρούνια. Δεν έχω δει ποτέ βασιλιά να μαζεύει φαγητό με τα χέρια του, αλλά οι νεότεροι θα το κάνουν. Οι παλαιότεροι βασιλιάδες χρησιμοποιούν σκεύη επειδή είναι πιο παραδοσιακά και ελαφρώς πιο επίσημα. Σίγουρα θα έτρωγαν ένα χάμπουργκερ, για παράδειγμα, με ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι, καθώς δεν θα θέλουν να είναι ακατάστατοι».

Ο κ. Χάρολντ αποκάλυψε επίσης τις μεγάλες διαφορές μεταξύ ενός βασιλικού μπάρμπεκιου και ενός που μπορεί να έχουμε στο σπίτι, καθώς επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν «σχέδια καθισμάτων» στο βασιλικό σπίτι.