Έκλεισαν οι κάλπες - Η Χειμάρρα περιμένει το νέο της δήμαρχο

Μάχη ψήφο με ψήφο για το νέο δήμαρχο
3'

Σε λίγες ώρες από τώρα οι Χειμαρριώτες θα γνωρίζουν ποιος θα είναι ο υποψήφιος εκείνος που θα καθίσει στην καρέκλα του Δημάρχου και θα βάλει μπρος για την επόμενη μέρα σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο που έχει ζήσει εκβιασμούς , κλίμα τρομοκρατίας , υφαρπαγές και κατεδαφίσεις περιουσιών με αποκορύφωμα τη σύλληψη και προφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη.

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 8 η ώρα Ελλάδος και οι ομάδες των δυο υποψηφίων έχουν ξεκινήσει την καταμέτρηση. Και στα δυο επιτελεία υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας και δεν αποκλείεται να είναι μια μάχη που θα κριθεί στο "φτερό". Η προσέλευση του κόσμο ήταν μεγάλη και η συμμετοχή ξεπέρασε την περσινή.

Ενδεικτικό είναι πως μέχρι τις 17:00 ώρα Αλβανίας είχαν ψηφίσει 7.785 ψηφοφόροι με την συμμετοχή να φτάνει σε ποσοστό 34,13% ενώ αντίστοιχα την ίδια ώρα, στις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023 είχαν ψηφίσει 5.808 άτομα με την συμμετοχή να φτάνει το 32,97%.Από ότι όλα δείχνουν τις τελευταίες ώρες υπάρχει μεγάλη συμμετοχή η οποία ξεπερνάει και την τελική συμμετοχή των εκλογών της 14ης Μαΐου που έκλεισε στους 7.821 ψηφοφόρους. Φαίνεται πως οι Χειμαριώτες είναι αποφασισμένοι να στείλουν το μήνυμά τους.

Πρόκειται για μια μάχη μεταξύ δυο ομογενών.

Ο Πέτρος Γκικουρία έχει την στήριξη του Φρέντη Μπελέρη, είναι επιχειρηματίας, χρόνια ζούσε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αμερική και επέστρεψε στην Χειμάρα για να προσφέρει στον τοπο που γεννήθηκε. Ο Βαγγέλης Τάβος απο την άλλη έχει την στήριξη του Εντι Ραμα, είναι πολιτικός και έχει διατελέσει Υπουργός και Περιφερειάρχης στην Αλβανία. Είναι από το μειονοτικό χωριό Γεωργουτσάτες της Δρόπολης.

Ο Βαγγέλης Τάβος ψήφισε στην Παλάσα και τόνισε ότι σήμερα είναι η μέρα των πολιτών της Χιμάρας, ενώ έκανε έκκληση να πάνε και να ψηφίσουν την καλύτερη εναλλακτική.

«Σήμερα η Χιμάρα και οι Χιμαριώτες έχουν τον λόγο να ψηφίσουν, η διαδικασία ήταν πολύ ομαλή μέχρι στιγμής. Εύχομαι αυτή η διαδικασία να συνεχιστεί έτσι μέχρι την τελευταία στιγμή. Εύχομαι η ηρεμία να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως η ίδια ηρεμία επικρατούσε και στην προεκλογική εκστρατεία. Καλώ όλους τους Χιμαριώτες, όλους τους κατοίκους του δήμου Χιμάρας, να ψηφίσουν μαζικά, να ψηφίσουν το καλύτερο έργο, την καλύτερη εναλλακτική, για τη Χιμάρα, για τους Χιμαριώτες όπου κι αν βρίσκονται», είπε σε δήλωση για στα ΜΜΕ.

Ο Πέτρος Γκικούριας κατά την έξοδο του από το εκλογικό τμήμα στις Δρυμάδες δήλωσε: «Αυτή είναι μια μέρα γιορτής. Να το γιορτάσουμε όλοι μαζί, σήμερα είναι η μέρα της δημοκρατίας, να πάνε όλοι οι συμπολίτες μου στις κάλπες, να ψηφίσουν, να κερδίσει ο καλύτερος, να κερδίσει η δημοκρατία», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχτεί την πρόταση του Τάβου για τη θέση του αντιδημάρχου του Δήμου Χιμάρας, ο Γκικούρια είπε : «Τι θα γίνει θα το ξέρουμε αύριο Δευτέρα. Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Χιμάρας».

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί με τις πρώτες καταγγελίες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Από το στρατόπεδο του Πέτρου Γκικουρία μιλούσαν για εξαγορά ψήφων και εκφοβισμό των κατοίκων από πλευράς της αλβανικής Κυβέρνησης.Συγκεκριμένα ανέφεραν πως πρόσωπα άγνωστα στη Χειμάρα , πλησίαζαν ψηφοφόρους και τους έταζαν λύση του περιουσιακού αν ψηφίσουν τον εκλεκτό του Εντι Ράμα.