Μπλίνκεν: Το Ιράν θα μπορούσε να επιτεθεί στο Ισραήλ τις επόμενες 24 με 48 ώρες

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν είπε στην G7 ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ θα μπορούσαν να επιτεθούν στο Ισραήλ ακόμη και σήμερα (5/8)
AP
2'

Οι ΗΠΑ εκφράζουν φόβους ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ θα μπορούσαν να επιτεθούν στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες ώρες. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είπε στους ομολόγους του από τις χώρες της G7 την Κυριακή ότι μια επίθεση από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και από σήμερα, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Axios.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διευκρίνισε οτι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο της προγραμματισμένης ιρανικής επίθεσης, αλλά πιστεύει ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει από σήμερα, Δευτέρα (5/8).

Το IDF λέει ότι αξιωματικός και στρατιώτης τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτα της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συγκαλέσει την ομάδα εθνικής ασφάλειας για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Μέσα στο γενικότερα κλίμα ανασφάλειας και χάους, ο Μπλίνκεν είπε στους ομολόγους του από τις χώρες της G7 ότι η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι μια ιρανική επίθεση στο Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες, αναφέρει το Axios, επικαλούμενο πηγές που ενημερώθηκαν για την κλήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπλίνκεν μίλησε με τους ομολόγους του εν μέσω των προσπαθειών των ΗΠΑ να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στην περιοχή και να αποτρέψουν την έκρηξη ενός ολοκληρωτικού πολέμου.

Καθώς οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι μια ιρανική επίθεση είναι αναπόφευκτη μετά τη δολοφονία κορυφαίων αξιωματούχων της Χεζμπολάχ και της Χαμάς την περασμένη εβδομάδα, ο Μπλίνκεν είπε στους αξιωματούχους στο τηλεφώνημα ότι η πίεση της Τεχεράνης να περιορίσει την επίθεσή της είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί ο περιφερειακός πόλεμος.