Παράλυτος κάνει τον γύρο της Βρετανίας με μηχανοκίνητο ποδήλατο που ελέγχει με το πηγούνι του

Ένας 47χρονος παράλυτος άνδρας κάνει ποδήλατο σε όλο το μήκος της Βρετανίας με ένα μηχανοκίνητο ποδήλατο που ελέγχεται από το πηγούνι του, με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Παράλυτος κάνει τον γύρο της Βρετανίας με μηχανοκίνητο ποδήλατο που ελέγχει με το πηγούνι του
4'

Ένας 47χρονος παράλυτος ελπίζει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα ποδηλατήσει ολόκληρο το μήκος των 1.000 μιλίων της Βρετανίας χρησιμοποιώντας ένα μηχανοκίνητο ποδήλατο που ελέγχεται από το πηγούνι του.

Ο Aντι Γουόκερ ξεκίνησε για το επικό του ταξίδι από το Lands End σήμερα (4/8), σε έναν ειδικά κατασκευασμένο τετρακύκλο με στόχο να φτάσει στο John O'Groats σε δύο εβδομάδες, συγκεντρώνοντας χιλιάδες για μια φιλανθρωπική οργάνωση που ασχολείται με τη νόσο των κινητικών νευρώνων (MND) μια ανίατη εγκεφαλική πάθηση.

Ο πρώην κολυμβητής ήταν 28 ετών όταν υπέστη κάκωση νωτιαίου μυελού αφού χτύπησε σε βράχο καθώς βούτηξε στη θάλασσα από την Γκόα της Ινδίας. Έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω και οι τοπικοί γιατροί του έδωσαν μόλις 1% πιθανότητα επιβίωσης.

Όμως αρνήθηκε να τα παρατήσει. Υποβλήθηκε σε μια μεγάλη εγχείρηση σε νοσοκομείο που ειδικεύεται σε κακώσεις σπονδυλικής στήλης στο Δελχί και αργότερα μεταφέρθηκε πίσω στην Αγγλία, όπου πέρασε άλλους οκτώ μήνες στο Νοσοκομείο Sheffield Northern Hospital.

britain.2.jpg

«Μετά το ατύχημα μου, είχα απόλυτη πεποίθηση και αποφασιστικότητα να ζήσω μια πλήρη και ικανοποιητική ζωή», είπε ο Walker. «Η ανάληψη αυτών των ακραίων προκλήσεων με βοηθά να συνεχίσω να ζω το όνειρό μου και να κάνω τη διαφορά και για χάρη άλλων ανθρώπων».

Ο Άντι προηγουμένως οδήγησε 350 μίλια σε όλη την Κένυα με ένα μηχανοκίνητο τετράτροχο ποδήλατο και λέει ότι έχει κίνητρο να ολοκληρώσει αυτές τις ακραίες προκλήσεις για να «μεταμορφώσει» τις ζωές των άλλων, μέσω της φιλανθρωπίας. «Αυτό θα είναι σωματικά και ψυχικά δύσκολο για μένα, αλλά θα μπορέσω να το ξεπεράσω με την υποστήριξη των φίλων και της οικογένειάς μου και γνωρίζοντας ότι τα χρήματα που μαζεύω θα βοηθήσουν να αλλάξω τη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων».

Η ομάδα του Άντι, συμπεριλαμβανομένης της ξαδέρφης του Λίζα και του φίλου του Άλαν, θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα αυτόν τον μήνα, απολαμβάνοντας μερικά από τα πιο όμορφα τοπία του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα ξεκινήσουν από την Κορνουάλη προτού κατευθυνθούν μέσω του Shropshire και στη συνέχεια θα ανέβουν στο Yorkshire Dales και στην περιοχή Lake District, πριν φτάσουν στο John O'Groats στη Σκωτία.

Ένας από τους ήρωες του Άντι είναι ο πρώην σταρ της λίγκας του ράγκμπι, Ρομπ Μπάροου, ο οποίος πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 41 ετών από τη MND, μετά από εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ασθένεια. Το ένα τρίτο των χρημάτων που συγκεντρώνει ο Άντι στο GoFundMe θα διατεθεί για την οικοδόμηση του νέου Rob Burrow Center for Motor Neurone Disease, σε συνεργασία με το Leeds Hospitals Charity.

Ο Paul Watkins, διευθυντής συγκέντρωσης κεφαλαίων για τη φιλανθρωπική αυτή οργάνωση, είπε ότι ο Άντι ενσαρκώνει την κληρονομιά του διάσημου παίκτη του ράγκμπι. «Ο Άντι ενσαρκώνει το διάσημο απόφθεγμα του Ρομπ Μπάροου, «Σε έναν κόσμο γεμάτο αντιξοότητες, πρέπει να τολμήσουμε να ονειρευόμαστε. Η θετική του στάση και η αποφασιστικότητά του έχουν αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει τα δικά του εμπόδια για να εμπνεύσει τους άλλους. Αυτή η πρόκληση είναι απίστευτα δύσκολη, επομένως για κάποιον που το κάνει αυτό με ένα ποδήλατο που ελέγχεται μόνο από το πηγούνι του, είναι πραγματικά απίστευτο»

Εκτός από τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικές οργανώσεις, ο Άντι έχει επίσης δημιουργήσει μια εταιρεία, που ονομάζεται Living Your Dreams, για να εμπνεύσει άλλους να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο.Το 2019, τιμήθηκε με το βραβείο MBE ως Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, ένας τίτλος που απονέμεται στους Βρετανούς για εξαιρετικά επιτεύγματα ή μακροπρόθεσμη υπηρεσία στην κοινότητα. «Προσπαθώ να υποστηρίξω τους ανθρώπους – και αυτό ήταν η πρόκληση, η συγκέντρωση χρημάτων και η ευαισθητοποίηση για έναν τόσο σπουδαίο σκοπό. Είχα τόση υποστήριξη από την οικογένειά μου και από τη φιλανθρωπική οργάνωση, οπότε αν μπορώ να βοηθήσω κάποιον θα το κάνω. «Ο κύριος στόχος μου ήταν να αποδείξω ότι η ζωή συνεχίζεται» είχε πει τότε

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή