Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Αποκάλυψε ότι εγκατέλειψε νεκρή αρκούδα στο Σέντραλ Παρκ (βίντεο)

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο παραδέχεται ότι πέταξε ένα νεκρό αρκουδάκι στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης το 2014.
Associated Press
4'

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κένεντι, αποκάλυψε ότι εγκατέλειψε μία νεκρή αρκούδα στο Σέντραλ Πάρκ της Νέας Υόρκης. Το περιστατικό συνέβη πριν από μία δεκαετία, όπως αναφέρει το Politico, με τον 70χρονο πολιτικό να μιλά για την εν λόγω ιστορία σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media το απόγευμα της Κυριακής.

Το κλιπ, που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του X την Κυριακή, τον δείχνει με την Αμερικανίδα κωμικό Ροζάν Μπαρ, καθώς περιγράφει τις περίεργες συνθήκες που οδήγησαν σε ένα περιστατικό που προκάλεσε θλίψη στους Νεοϋορκέζους πριν από 10 χρόνια. Ο Κένεντι είπε ότι μια γυναίκα χτύπησε και σκότωσε την αρκούδα με το αυτοκίνητό της ενώ εκείνος οδηγούσε πίσω της έξω από την πόλη, και την έβαλε στο φορτηγό του με σκοπό να γδάρει το ζώο και να πάρει το κρέας του.

Φαίνεται ότι δημοσιοποίησε μόνος του το περιστατικό για να προλάβει μια επερχόμενη ιστορία στο περιοδικό The New Yorker. Όπως είπε οδηγούσε για να συναντήσει μια ομάδα ανθρώπων για να κυνηγήσουν γεράκια κοντά στο Goshen της Νέας Υόρκης, πριν από 10 χρόνια όταν σκοτώθηκε η αρκούδα. Λέει ότι έκανε στην άκρη για να βάλει την αρκούδα στο όχημά του.«Επρόκειτο να πάρω το δέρμα της αρκούδας -και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση- και θα έβαζα το κρέας στο ψυγείο μου. Και μπορείτε να το κάνετε αυτό στην πολιτεία της Νέας Υόρκης» είπε.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης επιτρέπει στους ανθρώπους να δέχονται αρκούδες που σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά ο νόμος ορίζει ότι ένα άτομο πρέπει να ειδοποιήσει την επιβολή του νόμου ή το Υπουργείο Περιβαλλοντικής Διατήρησης της πολιτείας για να αποκτήσει πλήρη νομιμοποίηση. Ο Κένεντι δεν φαίνεται να το έκανε αυτό.

Αντίθετα, λέει ότι συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά του, δείπνησε με φίλους εκείνο το βράδυ κλπ. «Στο τέλος του δείπνου, ήταν αργά και συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να πάω σπίτι. Έπρεπε να πάω στο αεροδρόμιο και η αρκούδα ήταν στο αυτοκίνητό μου και δεν ήθελα να αφήσω την αρκούδα στο αυτοκίνητό μου γιατί αυτό θα ήταν κακό».

Τότε, λέει, του πέρασε από το μυαλό ότι είχε γίνει μια σειρά ατυχημάτων με ποδήλατο στη Νέα Υόρκη και ότι είχε ένα παλιό ποδήλατο στο αυτοκίνητό του. Είπε λοιπόν στη Ροζάν Μπαρr ότι είχε την ιδέα να οργανώσει ένα ατύχημα με το ποδήλατο με το κουφάρι της αρκούδας στο Σέντραλ Πάρκ, το οποίο πολλοί μεθυσμένοι συνδαιτημόνες γύρω του υποστήριξαν θερμά. Όπως τόνισε ο ίδιος δεν είχε πιει.

«Το κάναμε, λοιπόν, και πιστεύαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό για όποιον το βρει ή κάτι τέτοιο», λέει. «Την επόμενη μέρα... ήταν σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό. Ήταν πρωτοσέλιδο κάθε εφημερίδας και άνοιξα την τηλεόραση και υπήρχε παντού, υπήρχαν ελικόπτερα που πετούσαν, και έλεγα: "Θεέ μου. Τί έκανα;" Στη συνέχεια σημειώνει ότι ένας δημοσιογράφος από το New Yorker τον είχε τηλεφωνήσει και τον ρώτησε εάν συμμετείχε στην απόρριψη του σώματος της αρκούδας, κάτι που φαίνεται να τον ώθησε να δημοσιεύσει αυτό το βίντεο.

Το πτώμα της αρκούδας ανακαλύφθηκε από μια γυναίκα που έκανε περίπατο με τον σκύλο της στο διάσημο πάρκο της Νέας Υόρκης όπου οι αρκούδες είναι ένα ασυνήθιστο θέαμα, σύμφωνα με μια ιστορία του 2014 που γράφτηκε από τους New York Times. Είχε τοποθετηθεί κάτω από κάποιους θάμνους και ένα εγκαταλελειμμένο ποδήλατο, λέει η ιστορία. Η εφημερίδα σημείωσε, εκείνη την εποχή, ότι το αστυνομικό τμημα της Νέας Υόρκης ερευνούσε τον θάνατο της αρκούδας και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Διατήρησης της Νέας Υόρκης είχε συμπεράνει ότι το ζώο είχε σκοτωθεί σε «σύγκρουση με μηχανοκίνητο όχημα» - όχι ατύχημα με ποδήλατο.

Η είδηση ​​των New York Times σημειώνει πόσο μπερδεμένο ήταν το περιστατικό του 2014 για όσους παρακολούθησαν την υπόθεση: «Τόσα πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα: Πώς κατέληξε η αρκούδα στο Central Park; Υπήρχε κάτι κακό; Πέθανε στο πάρκο; ή την πέταξαν εκεί;»

Η παράξενη ομολογία του Κένεντι έρχεται καθώς η εκστρατεία του για την προεδρία το 2024 φαίνεται να δυσκολεύεται. Με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις να μπαίνει στην κούρσα μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν οτι παραιτείται, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποστήριξη στο πρόσωπό του έχει μειωθεί σε μονοψήφιο ποσοστό. Γόνος της πιο διάσημης πολιτικής οικογένειας της Αμερικής, ο Κένεντι δυσκολεύεται να συγκεντρώσει χρήματα τις τελευταίες εβδομάδες.