Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Παρέδωσε στον Λίβανο 32 τόνους έκτακτων ιατρικών προμηθειών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρέδωσε στο Λίβανο έκτακτη ιατρική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 1.000 σετ υλικών αντιμετώπισης τραυμάτων για τα θύματα τυχόν πολέμου
Associated Press
1'

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει παραδώσει 32 τόνους ιατρικών προμηθειών στον Λίβανο εν αναμονή μιας πιθανής σύγκρουσης πλήρους κλίμακας στη Μέση Ανατολή.

«Ο στόχος είναι να μεταφερθούν αυτές οι προμήθειες και τα φάρμακα σε διάφορα νοσοκομεία και στον τομέα της υγείας στον Λίβανο, ειδικά στα μέρη που είναι πιο εκτεθειμένα [σε εχθροπραξίες], ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Φιράς Αμπιάντ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν ανώτερο διοικητή της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, ενώ ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, πυροδοτώντας φόβους για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τον Λίβανο με τη βρετανική κυβέρνηση να συμβουλεύει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα «ενώ οι εμπορικές διαδρομές είναι ακόμη διαθέσιμες».