Φρουροί της Επανάστασης προς Ισραήλ: «Μόλις λάβουν μια σκληρή απάντηση, θα καταλάβουν το λάθος τους»

Οι εκρηκτικές δηλώσεις του αρχηγού των Φρουρών της Επανάστασης για το Ισραήλ την ώρα που εντείνονται οι φόβοι για ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί

Αρχείου - AP
2'

Ο αρχηγός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) αποκάλεσε το ισραηλινό καθεστώς μια οντότητα που γεννήθηκε από την τρομοκρατία, λέγοντας ότι το καθεστώς θα πέσει θύμα των δικών του παραβάσεων. Την ίδια ώρα, έκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθώς κορυφώνονται οι φόβοι για ευρύτερη σύγκρουση, έπειτα από τις ξεκάθαρες απειλές του Ιράν και των συμμάχων του για αντίποινα στο Ισραήλ, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

«Το σιωνιστικό καθεστώς έχει γεννηθεί σε μια κοιτίδα τρομοκρατίας και δεν κατέχει κανένα από τα στοιχεία που συνιστούν ένα έθνος», δήλωσε ο υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Τεχεράνη με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας των Δημοσιογράφων σήμερα, Δευτέρα 5/8.

Ουσιαστικά αναφερόταν στη δημιουργία του καθεστώτος στην περιοχή της Δυτικής Ασίας το 1948 που ακολούθησε τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων σ’ έναν πόλεμο που υποστηρίχθηκε έντονα από τη Δύση. Από εκείνη τη χρονιά, το καθεστώς επιδίδεται σε καθημερινές τρομοκρατικές ενέργειες κατά των εθνών της περιοχής ως μέσο για την καταπολέμηση της αντίθεσης στη βίαιη ύπαρξή του και για την επέκταση των περιοχών υπό κατοχή του.

«Δίνη της φωτιάς» οι θανατηφόρες ενέργειες του Ισραήλ

Ο Σαλαμί παρομοίασε τις επαναλαμβανόμενες θανατηφόρες ενέργειες του ισραηλινού καθεστώτος με μια «αυτοδημιούργητη δίνη φωτιάς» που έχει περικυκλώσει το καθεστώς.

Απαρίθμησε ορισμένες από τις περιπτώσεις επιθετικότητας όπως τη δολοφονία Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων από το καθεστώς και την πρόσφατη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη του παλαιστινιακού αντιστασιακού κινήματος της Χαμάς, στην Τεχεράνη. «Νομίζουν ότι μέσω αυτών των μέτρων θα καταφέρουν να παρατείνουν την επιβίωσή τους».

«Αυτές οι φρικαλεότητες είναι, ωστόσο, τρύπες που οι Ισραηλινοί άνοιξαν για τον εαυτό τους, και σταδιακά θα θάψουν τους εαυτούς τους», δήλωσε ο Σαλαμί προσθέτοντας πως «Μόλις λάβουν μια σκληρή απάντηση, θα καταλάβουν ότι έκαναν άλλον έναν λάθος υπολογισμό».

*Με πληροφορίες από presstv.ir

Σχετικές ειδήσεις