Ισραήλ - Υπουργός Άμυνας σε ισραηλινό στρατό: Προετοιμαστείτε για αντεπίθεση

Ανώτερος διοικητής του ισραηλινού στρατού λέει ότι «τα επιθετικά σχέδια είναι έτοιμα» πριν από την αναμενόμενη ιρανική επίθεση. 

Ισραήλ - Υπουργός Άμυνας σε ισραηλινό στρατό: Προετοιμαστείτε για αντεπίθεση
AP
1'

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant συζήτησε τις προετοιμασίες του Ισραήλ για μια αναμενόμενη ιρανική επίθεση με τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Tomer Bar και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

Ο Gallant είπε στους αξιωματούχους: "Οι εχθροί μας εξετάζουν προσεκτικά τα βήματά τους χάρη στις ικανότητες που επιδείξατε τον περασμένο χρόνο. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας γρήγορης αλλαγής στην επίθεση", σύμφωνα με το γραφείο του.

Ο αρχηγός της Βόρειας Διοίκησης του ισραηλινού στρατού αντιστράτηγος Όρι Γκόρντιν είπε ότι «τα επιθετικά σχέδια του στρατού που προχωρούν είναι έτοιμα», ενόψει μιας αναμενόμενης επίθεσης από το Ιράν και τον πληρεξούσιό του στον Λίβανο, τη Χεζμπολάχ.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό σε όλες τις τάξεις, από εμένα μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του IDF, ο Γκόρντιν είπε επίσης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ότι ο στρατός είναι «αποφασισμένος να αλλάξει την κατάσταση εδώ στο βορρά και να φέρει τους κατοίκους μας πίσω στα σπίτια τους».

Παράλληλα, το Ιράν στέλνει προειδοποίηση μέσω NOTAM για παρενόχληση με για παρεμβολές GPS στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, παρόμοια με μια προειδοποίηση που έστειλε πριν από την επίθεση που είχε εξαπολύσι στις 13 Απριλίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή