Ιράκ: Δύο πύραυλοι έπεσαν σε αεροπορική βάση που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες

Οι πύραυλοι έπεσαν στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας

Ιράκ: Δύο πύραυλοι έπεσαν σε αεροπορική βάση που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες
Twitter
2'

Δύο πύραυλοι τύπου Κατιούσα έπεσαν στην αεροπορική βάση Αΐν αλ Άαντ του δυτικού Ιράκ, όπου έχουν την έδρα τους δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν είναι σαφές εάν από τις επίθεση υπάρχουν τραυματίες ή ζημιές στη βάση.

Μία από τις πηγές είπε ότι οι πύραυλοι έπεσαν μέσα στη βάση.

Κορυφώνονται οι φόβοι για ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

«Κόκκινο» χτυπά η αγωνία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου φαίνεται πως οι άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές, το Ιράν και το Ισραήλ, βρίσκονται μία «ανάσα» μακριά από εμπόλεμη σύγκρουση στον απόηχο των δολοφονιών του ηγέτη της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, αλλά και του υψηλόβαθμου στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ.

Σήμερα (05/08), το Ιράν εξέδωσε NOTAM (ειδοποίηση πτητικών λειτουργιών) για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγια που ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσουν.

Παράλληλα, εντείνονται οι φόβοι ολοκληρωτικής περιφερειακής σύρραξης, με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Ιώβ Γκάλαντ, να υπογραμμίζει πως «προετοιμάζουμε ταχεία μετάβαση στην επίθεση» και τον διοικητή του βόρειου τμήματος του IDF, Yποστράτηγος Όρι Γκόρντιν, να τονίζει ότι «ο επιθετικός σχεδιασμός του στρατού είναι έτοιμος για ενδεχόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή