Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ στέλνουν αντιτορπιλικά πιο κοντά στο Ισραήλ

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν πότε το Ιράν και οι σύμμαχοί του ενδέχεται να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο Ισραήλ προκαλώντας νέο χάος στη Μέση Ανατολή
Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ
2'

Οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει ήδη τουλάχιστον δύο αντιτορπιλικά στη Μέση Ανατολή, πιο κοντά στο Ισραήλ, με την Ουάσιγκτον να είναι ασαφής για το χρονοδιάγραμμα των αναμενόμενων ιρανικών αντιποίνων για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προήδρευσε σε συνάντηση με την ομάδα εθνικής ασφάλειας και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν πότε το Ιράν και οι σύμμαχοί του στον Λίβανο, το Ιράκ, την Υεμένη ή τη Συρία ενδέχεται να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο Ισραήλ για να εκδικηθούν για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια.

Σε αντίθεση με τα ιρανικά αντίποινα του Απριλίου κατά του Ισραήλ για ένα θανατηφόρο χτύπημα κατά διπλωματικών εγκαταστάσεων στη Συρία, η Τεχεράνη δεν έχει αφήσει κανένα υπονοούμενο σχετικά με το πότε θα προχωρήσει στα -αναμενόμενα- αντίποινα. Δεν είναι επίσης σαφές εάν ο αποκαλούμενος «άξονας αντίστασης» θα πραγματοποιήσει μια συντονισμένη επιχείρηση ή θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές απαντήσεις.

Το βράδυ της Δευτέρας (5/8), ένας αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι αρκετοί Αμερικανοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτες εναντίον δυνάμεων των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Αλ Άσαντ στο Ιράκ. «Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι πολλοί Αμερικανοί τραυματίστηκαν. Το προσωπικό της βάσης διενεργεί εκτίμηση ζημιών μετά την επίθεση», είπε ο αξιωματούχος στο Al Arabiya English.

Ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin διέταξε επίσης το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln και την ομάδα κρούσης του να αντικαταστήσουν το USS Theodore Roosevelt Carrier Strike Group για να διατηρήσουν μια παρουσία ομάδας κρούσης στην περιοχή.

Το Πεντάγωνο λαμβάνει επίσης μέτρα για να προετοιμαστεί για την ανάπτυξη πρόσθετων χερσαίων συστημάτων BMD και την αποστολή άλλης μοίρας μαχητικών αεροσκαφών.

*Με πληροφορίες από alarabiya.net

Σχετικές ειδήσεις