Ολυμπιακοί Αγώνες: Η φάλαινα «σέρφερ» που «έκλεψε» το θέαμα

Μία φάλαινα, εμφανίστηκε σε απόσταση ασφαλείας από τις αθλήτριες της Βραζιλίας και της Κόστα Ρίκα, οι οποίες αγωνίζονταν σε έναν ημιτελικό αγώνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η φάλαινα «σέρφερ» που «έκλεψε» το θέαμα
Associated Press
1'

Μία απρόσκλητη παρουσία έκανε την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του διαγωνισμού σέρφινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στην Ταϊτή το απόγευμα της Δευτέρας.

Μία φάλαινα, εμφανίστηκε σε απόσταση ασφαλείας από τις αθλήτριες της Βραζιλίας και της Κόστα Ρίκα, οι οποίες αγωνίζονταν σε έναν ημιτελικό αγώνα, τραβώντας όλα τα βλέμματα και τα φλας των φωτογράφων.

Paris Olympics Surfing

Δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανίζονται άγρια ​​ζώα όπως πουλιά, φώκιες, ακόμη και καρχαρίες ενώ κάνουν σερφ σε όλο τον κόσμο.

Στην Ταϊτή, όπου διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του σερφ, σχεδόν 10.000 μίλια μακριά από τη διοργανώτρια πόλη του Παρισιού, οι φάλαινες συγκεντρώνονται γύρω από τα νησιά κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος, γέννησης και μετανάστευσης.

Paris Olympics Surfing

Η Ταϊτή έχει επίσης αρκετές θαλάσσιες προστατευόμενες ζώνες.

Τον Απρίλιο, οι ηγέτες των ιθαγενών του Ειρηνικού - συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από την Ταϊτή - υπέγραψαν μια συνθήκη που αναγνωρίζει τις φάλαινες ως «νομικά πρόσωπα», αν και μια τέτοια δήλωση δεν αντικατοπτρίζεται στους νόμους των συμμετεχόντων εθνών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή