Κάμαλα Χάρις: Όρισε το «δεξί της χέρι» - Ποιος είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Τιμ Γουόλς

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα είναι ο «εκλεκτός» της υποψήφιας των Δημοκρατικών

Κάμαλα Χάρις: Όρισε το «δεξί της χέρι» - Ποιος είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Τιμ Γουόλς
2'

Η Καμάλα Χάρις επέλεξε τον Τιμ Γουόλς, αφού συνομίλησε με πολλά κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον το Σαββατοκύριακο και πλέον εγκαινιάζει περιοδεία σε πολλές σημαντικές πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς ο οποίος υπηρέτησε 12 χρόνια στο Κογκρέσο πριν γίνει κυβερνήτης της πολιτείας το 2019, έγινε ευρύτερα γνωστός όταν χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ και τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του Τζ.Ντ Βανς ως «περίεργους». Ο 60χρονος πολιτικός ηγήθηκε της Μινεσότα στις ηχηρές διαδηλώσεις του 2020 για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

waltz

Με τον Τζο Μπάιντεν να παραιτείται από την προεκλογική εκστρατεία του και να υποστηρίζει την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, η προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών απέκτησε νέα δυναμική το τελευταίο διάστημα, ενώ το κόμμα συσπειρώθηκε γύρω της.

Όλοι οι κορυφαίοι πιθανοί αντίπαλοι της Χάρις για την υποψηφιότητα την έχουν υποστηρίξει, όπως η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι –η οποία παραμένει μία απο τις πιο ισχυρές φωνές στην παράταξη των Δημοκρατικών– αλλά και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Η μάχη για την προεδρία ωστόσο τον Νοέμβριο κάθε άλλο παρά έχει κριθεί με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ να διατηρεί το προβάδισμα σε πολλές αμφίρροπες πολιτείες και να συγκεντρώνει μεγάλα χρηματικά ποσά απο υποστηρικτές.

Ο πρώην πρόεδρος διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα σε μερικές πολιτείες - όπως το Ουισκόνσιν, τη Τζόρτζια και τη Βόρεια Καρολίνα - οι ισορροπίες ωστόσο έχουν αλλάξει από τότε που ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή