Βρετανία: Ξεπερνούν τις 400 οι συλλήψεις για τα βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα

36 επεισόδια αναμένονται τις επόμενες ημέρες στη Βρετανία
1'

Οξύνεται η ένταση των βίαιων επεισοδίων σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία, με τις συλλήψεις να έχουν ξεπεράσει για τα καλά τις 400, σύμφωνα με το Guardian. Οι συλληφθέντες είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αντίστοιχα επεισόδια αναμένονται και σήμερα 6 Αυγούστου σε 6 διαφορετικά σημεία. Όσον αφορά την αυριανή ημέρα (07/08) τα επεισόδια αναμένεται να αυξηθούν κατά πέντε φορές, με την αστυνομία να έχει ενημερωθεί για 30 πιθανές συγκεντρώσεις.

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ δήλωσε πως υπάλληλοι των αστυνομικών και των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλη τη χώρα για να καταστείλουν τις βίαιες αναταραχές. Οι δυνάμεις καταστολής που έχουν επιστρατευθεί ανέρχονται στις 18.000.

Σε συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Στάρμερ καταδίκασε τα περιστατικά εγκλήματος και κακοποίησης σε χώρους όπως η Παιδική Βιβλιοθήκη του Λίβερπουλ, τζαμιά, σούπερ μάρκετ και ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο.

Ο Στίβεν Πάρκινσον, διευθυντής των δημόσιων διώξεων, σε δηλώσεις του ενημέρωσε πως έχουν απαγγελθεί περίπου εκατό κατηγορίες για τα βίαια επεισόδια, εκ των οποίων όμως οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

Σημειώνεται πως αφορμή για τα βίαια επεισόδια στη Βρετανία ήταν οι επιθέσεις ενός 17χρονου σε μια σχολή χορού με μαχαίρι, προκαλώντας το θάνατο τριών κοριτσιών.

Σχετικές ειδήσεις