Ιρανική εφημερίδα προτρέπει νέα μορφή επίθεσης κατά του Ισραήλ και όχι με πυραύλους

Η πρόταση να καταστεί το Τελ Αβίβ ανασφαλές χωρίς να βασίζεται σε ιρανικούς πυραύλους μπορεί να υποδηλώνει τρομοκρατικές επιχειρήσεις, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνταν συχνά από παλαιστινιακές ομάδες στο παρελθόν, αν και με μικρή στρατηγική επιτυχία.

Ιρανική εφημερίδα προτρέπει νέα μορφή επίθεσης κατά του Ισραήλ και όχι με πυραύλους
3'

Καθώς οι Ιρανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να εκπέμπουν απειλές με πυραυλικά αντίποινα κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, μια συντηρητική εφημερίδα του Ιράν την Τρίτη πρότεινε ότι μια πιο αποτελεσματική απάντηση θα ήταν η δημιουργία ανασφάλειας στο Ισραήλ.

Η Khorasan Daily, μια παραδοσιακά συντηρητική εφημερίδα που διαφέρει από τις σκληροπυρηνικές, υποστήριξε ότι ενώ μια πυραυλική απάντηση ήταν κατάλληλη τον Απρίλιο, όταν το Ιράν ανταπέδωσε την αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του στη Δαμασκό, η φύση αυτής της πρόσφατης επίθεσης είναι διαφορετική. Η εφημερίδα πρότεινε ότι οι σύμμαχοι του Ιράν θα πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στην έναρξη επιθέσεων στο Τελ Αβίβ για να δημιουργήσουν ανασφάλεια και ότι το «Μέτωπο της Αντίστασης» πρέπει να απομακρυνθεί από το να βασίζεται αποκλειστικά στην αποτροπή πυραύλων.

Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ενδιαφέρον είναι η στάση της εφημερίδας ότι οποιαδήποτε απάντηση στο Ισραήλ δεν πρέπει να εκτοξεύεται από το ιρανικό έδαφος.

Υποστηρίζοντας ότι η πυραυλική στρατηγική του Ιράν δεν μπορεί πλέον να προσφέρει καλές απαντήσεις, η εφημερίδα Khorasan είπε: «Η περιοχή και ο Άξονας της Αντίστασης είναι πλέον υποχρεωμένοι να δώσουν μια κατάλληλη απάντηση στο ισραηλινό καθεστώς». Η εφημερίδα πρόσθεσε αμέσως ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε μια απάντηση αυτή τη στιγμή, «αλλά με πολλές εκτιμήσεις: πρώτον, δεν πρέπει να περιλαμβάνει επιχειρήσεις πυραύλων ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δεύτερον, δεν πρέπει να εκτελείται από το ιρανικό έδαφος».

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν η εφημερίδα εξέφραζε τη δική της γνώμη ή δημοσίευσε το άρθρο υπό την καθοδήγηση των κρατικών αρχών ή μιας συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτη η έκκληση προς το Ιράν να αποφύγει την άμεση ανάμειξη, ειδικά ενώ η ανώτατη ηγεσία συνηγορεί υπέρ μιας απάντησης.

Η Khorasan Daily υποστήριξε επίσης ότι η επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν τον Απρίλιο ήταν επιτυχής στο να αποδείξει ότι τα ιρανικά όπλα μπορούσαν να φτάσουν στο Ισραήλ. Ωστόσο, η εφημερίδα υποστήριξε ότι η επανάληψη της ίδιας πράξης δεν θα απέφερε πρόσθετα οφέλη. Αντίθετα, προέτρεψε τους ηγέτες των ομάδων συμμάχων του Ιράν να υιοθετήσουν νέες τακτικές και στρατηγικές για να βλάψουν το Ισραήλ.

Η πρόταση να καταστεί το Τελ Αβίβ ανασφαλές χωρίς να βασίζεται σε ιρανικούς πυραύλους μπορεί να υποδηλώνει τρομοκρατικές επιχειρήσεις, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνταν συχνά από παλαιστινιακές ομάδες στο παρελθόν, αν και με μικρή στρατηγική επιτυχία. Για εκείνους στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων του καθεστώτος, που αναγνωρίζουν το αβάσιμο κόστος ενός σοβαρού πολέμου, η εστίαση είναι αλλού. Πολλοί Ιρανοί υποστηρίζουν ότι όσο συνεχίζονται οι υψηλές εντάσεις με το Ισραήλ, οι ελπίδες της Τεχεράνης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αμυδρές, αναγκάζοντας τη χώρα να συνεχίσει να φέρει το βαρύ βάρος των κυρώσεων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή