Γερμανία: Tουλάχιστον ένας νεκρός από την κατάρρευση ξενοδοχείου - Οκτώ άνθρωποι παγιδευμένοι

Γερμανία: Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι οκτώ παγιδεύθηκαν, ορισμένοι με σοβαρά τραύματα, μετά από μερική κατάρρευση ξενοδοχείου στη διάρκεια της νύχτας κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλα 
AP
1'

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον οκτώ εγκλωβίστηκαν σε ξενοδοχείο κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλα στη Γερμανία μετά την κατάρρευση τμημάτων του κτηρίου, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία. Το πτώμα εντοπίστηκε, αλλά δεν έχει ακόμη ανασυρθεί λόγω της επικινδυνότητας του εγχειρήματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, προσθέτοντας ότι κατάφερε να έρθει σε επαφή με ορισμένους από τους εγκλωβισμένους.

«Λόγω της φύσης της ζημιάς, πρόκειται για μια εξαιρετικά απαιτητική επιχείρηση», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι στο κτήριο στην πόλη Κρόεφ μπορούν να εισέλθουν μόνο ειδικά εκπαιδευμένα άτομα με μεγάλη προσοχή. Οι εικόνες που κοινοποιήθηκαν από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο SWR έδειχναν την οροφή του κτηρίου με κλίση προς τα πίσω και τμήματα του ισογείου θρυμματισμένα.

Οι αρχές πιστεύουν ότι 14 άτομα βρίσκονταν στο κτήριο όταν ο επάνω όροφος υποχώρησε γύρω στις 23:00 (τοπική ώρα) την Τρίτη, πέντε από τους οποίους κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς τραυματισμό. Η αστυνομία είπε ότι 31 γείτονες έχουν επίσης εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο κατεστραμμένο κτήριο για τη δική τους ασφάλεια. Η περιοχή του Μοζέλα προσελκύει τουρίστες για τις γραφικές πόλεις και τους αμπελώνες της στις όχθες του ποταμού.